UEFA Liga prvaka

Rendulić: Da je bila još koja minuta, stavili bismo Slovan pod još veći pritisak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 08:56
Rendulić: Da je bila još koja minuta, stavili bismo Slovan pod još veći pritisak HŠK Zrinjski

Zrinjski je sinoć eliminisan iz Lige prvaka. Ponovo je Slovan bio koban za Plemiće, kao i prošle sezone. Dobra je vijest da bh. prvak ipak ostaje na međunarodnoj sceni, seli se u Evropsku ligu.

“Kada se zbroje obje utakmice treba pošteno reći da je Slovan bio za nijansu bolji protivnik. Na ovom nivou moraš imati agresivnost i parirati u duelima, a mi to nismo imali. Izuzetno smo loše otvorili utakmicu, nismo ni počeli, a već smo bili u zaostatku. Nismo parirali ni u duelu ni agresiji i tek nakon 0:2 smo krenuli kako smo trebali od početka. Zabili smo dva gola, ali nije bilo dovoljno”, kazao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić nakon meča u Bratislavi (2:2).

Ipak je pohvalio svoje igrače za igru u dvije utakmice protiv slovačkog šampiona.

“Treba pohvaliti momke koji su odigrali hrabro, pogotovo tih zadnjih 15-20 minuta. Da je bila još koja minuta, ne kažem da bi zabili i treći gol, ali stavili bi ih pod još veći pritisak i bila bi još veća nervoza”.

Zrinjski evropski put nastavlja u trećem pretkolu Evropske lige, gdje će igrati protiv poraženog iz dvomeča između Breidablika i Kopenhagena (prvi meč 0:2).

"Nadam se da ćemo prikazati igru kao onu nakon 0:2 zaostatka, a ako tako bude vjerujem da ćemo preskočiti idućeg protivnika", konstatuje strateg Plemića.