ABA 2 liga

Play-off ABA 2 lige: Spartak i Podgorica plasirali se u polufinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 21:51
Spartak Subotica Mirjam Jegić
Spartak Subotica

Odigrana su dva revanš susreta play-offa ABA 2 lige. Sparkat iz Subotice savladao je Helios, dok je ekipa Podgorice trijumfovala 100:93 protiv Zlatibora.

Spartak iz Subotice je opravdao ulogu favorita te ostvario još jednu pobjedu 79:68 nad Heliosom. Domaći su u ovaj meč ušli sa visokim samopouzdanjem jer su iz prvog susreta imali zalihu od 13 poena prednosti. Domaći su sjajno otvorili susret i brzo stekli prednost, ali su gosti dobru igru pokazali u drugoj četvrtini te su na par trenutaka dolazili do vodstva. Ipak košarkaši Subotice bili su bolji defanzivno u nastavku, te su uspjeli osigurati plasman u polufinalu ABA2 lige

Do pobjede, domaći tim predvodili su Miloš Milisavljević i Filip Barna sa po 13 postignutih koševa.

Bh. reprezentativac Aleskandar Lazić postigao je 7 poena, a isto toliko upisao je i bivši reprezentativac BiH Nemanja Goridć.

Najefikasniji u redovima Heliosa bio je Malcom Bernand sa 21 poenom.

Košarkaši Podgorice obezbjedili su plasman u polufinale ABA 2 lige, posijle još jedne pobjede nad ekipom Zlatibora. Crnogorski tim ponovo je odigrao dominantnu partiju, do poluvremena bio je u egalu protiv tima iz Čajetine, da bi ključnu razliku napravio u trećoj četvrtini, kada je i definitivno prelomio meč u svoju korist. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Daylen Kountz sa 15 poena, Filip Anđušić dodao je 14, Brendon Sley 13, dok je listu strijelaca ekipe iz Zlatibora predvodio Brano Đukanović sa 18 poena.

Revanš susreti četvrtfinala ABA 2 lige:

Utorak:

Zlatibor - Podgorica 100:93

Spartak - Helios 79:68

Srijeda:

17:00 Vokvodina - Sutjeska (Arena 2 Premium)

19:00 Široki - MZT (Arena 2 Premium)