ABA liga

Superkup ABA lige počinje sutra, Igokea učestvuje umjesto Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.09.2023 18:57
Superkup ABA lige počinje sutra, Igokea učestvuje umjesto Zvezde ABA liga

Superkup ABA lige počinje sutra. Crvena zvezda je odustala od učešća, a za prvi trofej u sezoni borit će se domaćin Budućnost, zatim Partizan, Cedevita Olimpija, Zadar, Igokea, FMP Železnik i SC Derby.

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović na današnjoj press-konferenciji zahvalio se Budućnosti i Podgorici na, kako je rekao, izuzetnom trudu oko organizacije Superkupa.

"Uželjeli smo se klupske košarke, nakon reprezentativnih utakmica, a selekcije iz regiona su zabilježile dobre rezultate. Pošto sam u Crnoj Gori, koristim priliku da i ja čestitam reprezentaciji Crne Gore na izvanrednom rezultatu na Svjetskom prvenstvu, a svi igrači u reprezentaciji su prošli kroz ABA ligu. Organizacija je do sada protekla izvanredno. Tačno prije godinu dana su svi predstavnici klubova, na prijedlog KK Budućnost Voli, jednoglasno prihvatili da organizacija Superkupa bude u Podgorici. U komunikaciji sa svim klubovima vidim da svi imaju pozitivan stav o onome što će se dešavati naredna tri dana u Podgorici", rekao je Vojinović.

Na turniru je trebalo da učestvuje osam prvoplasiranih ekipa iz prethodne sezone, ali je umjesto Crvene zvezde mjesto popunio bh. prvak Igokea.

"Prošle godine je na Skupštini u Baru donijeta odluka da se igra Superkup. Crvena zvezda je nas obavijestila prije mjesec dana da su ranije preuzeli neke obaveze. Nisam siguran da su te obaveze preuzeli duže od godinu dana. Zbog prisustva njihovog stručnog štaba na jednom seminaru i turnira koji igraju u jednom evropskom gradu. Odgovornost je na klubu koji ovdje nije došao. Koga nema bez njega se može", poručio je Vojinović.

Ispred domaćina se obratio predsjednik Budućnosti Dragan Bokan.

"Zaista smo presrećni što smo u prilici da možemo da organizujemo Superkup. Uložili smo, zaista, puno truda, Budućnost Voli i grad Podgorica su uradili sve da omoguće uživanje u SC 'Morača', od ponedjeljka do srijede. Pozivam sve da dođu u SC Morača, pozivam sve aktere da sve protekne u duhu sporta. Da Podgorica i Crna Gora pošalju jasnu i jaku poruku zajedništva ne samo u ABA region nego i šire. Pokušaćemo da budemo dobri domaćini. Superkup je, zaista, prilika da budemo dobar reprezent našeg grada i naše države".

Superkup će otvoriti utakmica Cedevita Olimpija - Igokea (12 sati), slijedi meč između Partizana i Mege (15), Budućnosti i Zadra (18), odnosno FMP Železnika i SC Derbyja (21).

Sve utakmice gledaoci u BiH mogu pratiti preko kanala Arena Sport 1.