ABA liga

Obradović: Igokea je zasluženo pobijedila, mi moramo cijeniti svaku loptu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2023 09:40
Obradović: Igokea je zasluženo pobijedila, mi moramo cijeniti svaku loptu ABA liga

Neizvjesna završnica i pobjeda protiv Fenerbahcea u Euroligi nije pokrenula košarkaše Partizana, već naprotiv, u duelu protiv Igokee u 7. kolu Admiralbet ABA lige su izgledali kao da nemaju snage i motiva, što je rival znao kazniti.

Orvak BiH je ostvario značajan trijumf i ostavio Beograđane na skoru od pet pobjeda i dva poraza u regionalnom takmičenju.

"Probao sam da počnem sa postavom za koju sam vjerovao da će da bude posebno motivisana. Posljednja stvar koju sam rekao pred izlazak je da moramo da se borimo za svaku loptu, da cijenimo svaku loptu. A od pet ničijih u prvom poluvremenu, svaka je bila njihova. To dovoljno pokazuje sa kolikom željom i motivacijom smo ušli u meč. U posljednjoj četvrtini smo se probudili. Uspjeli da dođemo do egala, imali otvoren šut za tri poena... Mrtva lopta, desilo se kako se desilo i to je to", rekao je poslije meča trener Partizana, Željko Obradović i dodao:

"Igokea je igrala dobro cijelu utakmicu i zasluženo pobijedila. Mi smo uspjeli da se vratimo u posljednjoj četvrtini, imali lijepu šansu da odigramo drugačije u završnici. Ali, ispalo je sve kako je ispalo. Problemi su uvijek isti kada igraš u ovakvom ritmu, a to je motivacija".

Aktuelne šampione regionalnog takmičenja ove sedmice očekuje dupli program u Euroligi i to protiv njemačkih timova. Crno-bijeli u srijedu najpre gostuju Bayernu (20.30), a potom u petak na svom terenu dočekuju berlinsku Albu (20.45).