ABA liga

Saopštenje ABA lige: Igokea oštećena u utakmici protiv Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 13:52
Saopštenje ABA lige: Igokea oštećena u utakmici protiv Partizana ABA liga

Košarkaši Igokee napravili su u nedjelju veliko iznenađenje u sedmom kolu regionalne ABA lige, pobjedom protiv Partizana 89:91 u Beogradu.

Ekipa Vladimira Jovanovića stigla je do pobjede nakon drame u finišu, a u kojem je viđen sporni detalj. Dvije minute i 20 sekundi prije kraja Zach LeDay je napravio žestok prekršaj nad Nikolom Tanaskovićem, koji je tokom utakmice sudijska trojka u sastavu Miloš Koljenšić, Josip Radojković i Luka Kardum okarakterisala kao običan faul.

Sudije su gledale ponovo snimak i ostale pri svojoj odluci, što je izazvalo burne proteste na klupi Igokee, ali i brojne komentare u javnosti.

Četiri dana nakon utakmice ABA liga potvrdila je saopštenjem da je Igokea oštećena protiv Partizana, odnosno da su sudije napravile grešku.

"Sudijska komisija ABA lige objavljuje sljedeće saopštenje o situaciji sa utakmice 7. kola ABA lige između Partizana i Igokee, koja se desila na 2:20 do kraja četvrte četvrtine, kada su sudije tokom utakmice, a potom i nakon gledanja video snimka dosudile ličnu grešku Zachu LeDayu, potvrđujući svoju odluku da je 'odbrambeni igrač pokušao da dođe do lopte'.

Ovo nije bila dobra odluka. Igraču Partizana sa brojem 2, Zachu Ledayu trebala je biti dosuđena nesportska lična u skladu sa pravilima košarkaške igre član 31.1.1. stav 2 'pretjeran, snažan kontakt igrača koji pokušava da dohvati loptu ili protivnika'", navodi se u saopštenju Sudijske komisije ABA lige.