ABA liga

Košarkaš Zadra uz triple-double do titule MVP-a osmog kola ABA liga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 11:17
Košarkaš Zadra uz triple-double do titule MVP-a osmog kola ABA liga ABA liga

Kad Zadar upiše pobjedu, Luka Božić je MVP kola u ABA ligi. Tvrdnja je to koja više nije slučajna, već postaje pravilo. Fantastični Bjelovarčanin proglašen je za najkorisnijeg igrača osmog kola ABA lige, a to mu je već četvrti puta ove sezone da je MVP kola.

Zanimljivo je da u konkurenciju za MVP-a kola ulaze samo igrači čije su ekipe pobijedile u tom kolu, a Zadru je ovo četvrta pobjeda u sezoni.

Dakle, Božić je u svako slavlje svoje ekipe ugradio MVP partiju. Ono što je posebno fascinantno, Božić je prošle sezone proglašen za MVP-a lige, a u cijeloj je sezoni četiri puta bio proglašen za najboljeg igrača kola. Sada je, nakon manje od trećine prvenstva, već izjednačio prošlosezonski učinak.

Za najboljeg u osmom kolu Božić je proglašen jer je u pobjedi protiv Splita ostvario triple-double učinak, tek treći u historiji lige.

Zabio je 28 poena, uzeo 14 skokova i podijelio 11 asistencija za 40 minuta na terenu, što mu je donijelo valorizaciju od čak 48 bodova.

Božić je nakon osam odigranih kola na prosjeku od 25 poena, 8,6 skokova, 5,5 asistencija, 1,3 ukradene lopte uz izvrsne postotke šuta iz igre.