Euroliga

Maccabi izborio play-off Eurolige, za posljednje mjesto borit će se Baskonia i Virtus

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 22:00
Košarkaš Maccabija Lorenzo Brown MN Press
Košarkaš Maccabija Lorenzo Brown

Večeras su odigrani susreti play-ina Eurolige. Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva plasirali su se u play-off Eurolige nakon što su savladali Baskoniju ubjedljivim rezutatom 113:85 u Beogradskoj areni. 

U direktnom okršaju za play-off Eurolige Maccabi je već u ranoj fazi meča došao do dvocifrene prednosti. Izuzetno su dobro kontrolisali igru i defanzivno i ofanzivno, te košarkašima Baskonije nisu dozvolili ni prilku da naprave bilo kakav rezultatski priključak do kraja meča. Šut za tri poena bio je glavno oružje Maccabija, a ukupno su pogodili 19 trojki.

Susret je nažalost već u drugoj četvrini završio centar gostiju Chima Moneke, jer zbog uganuća lijeve noge nije mogao nastaviti utakmicu. Ta okolnost je sigurno olakšala Maccabiju put do play-offa.

U redovima Maccabija najefikasniji su bili Lorenzo Brown sa 29 i Wade Balwin sa 26 poena. 

Kod gostiju najbolji učinak je imao Codi Miller sa 32 poena, osam skokova i sedam asistencija.

U drugom odigranom susretu koji se igrao u Istanbulu košarkaši Virtusa savladali su Anadolu Efes i tako ostali u igri za posljednje mjesto u play-offu Eurolige. Konačni rezultat susreta bio je 64:67.

U uzbudljivoj utakmici domaći su imali prednost većim dijelom meča, ali su košarkaši italijanskog tima u završnici izuzetno dobrom igrom došli do pobjede.

Za turski tim William Clyburn je postigao 22, a Shane Larkin 16 poena. U redovima Virtusa najistaknutiji bio Tornike Shengelisa sa 13 postignutih koševa.

Posljednju utakmicu play-ina Eurolige odigrat će Baskonia i Virtus Bologna, a pobjednik će u play-offu igrati protiv lidera regularnog dijela sezone ekipe Real Madrida.

Parovi play-offa Eurolige:

Barcelona - Olympiakos

Monaco - Fenerbahce

Panathinaikos - Maccabi Tel Aviv

Real Madrid - Baskonia / Virtus Bologna