FIBA

Kerr: Srbija je bila briljantna protiv Litvanije, to poštujemo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2023 19:50
Kerr: Srbija je bila briljantna protiv Litvanije, to poštujemo FIBA

Košarkaška reprezentacija SAD plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je u četvrtfinalu u Manili deklasirala Italiju sa 100:63.

Mikal Bridges s 24 i Tyrese Halliburton s 18 koševa bili su najefikasniji u redovima SAD, dok je Simone Fontecchio s 18 ubačaja predvodio Italiju.

"Naši momci su sjajno odigrali odbranu, bilo je mnogo pritiska i ovo je naša najbolja defenzivna utakmica od početka prvenstva i trebat će nam još dva takva susreta da osvojimo turnir. Izgubili smo od Litvanije i uvijek želite odgovoriti na poraz takmičarski. Kad igrate s takvom energijom i kad tako dijelite lopte, to postane zabavno. Onda je tim najbitniji i to je najbolja moguća košarka. Već pet sedmica zajedno putujemo i imamo još pet dana ovog putovanja. Konj je sve brži u galopu kad je blizu štale i to je sad prava ekipa. Momci znaju što slijedi i siguran sam da će biti još bolji do kraja'', rekao je američki selektor Steve Kerr te se osvrnuo i na ubjedljivu pobjedu Srbije protiv Litvanije (86:67):

"Litvanija je protiv nas bila sjajna, a iako nisam gledao utakmicu, čuo sam da je Srbija bila briljantna, to poštujemo. U Srbiji postoji sjajna košarka, kao i u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, Hrvatskoj... Dugo, dugo se tamo igra sjajna košarka i mi to poštujemo. To nam govori da ima još sjajnih ekipa na turniru."