FIBA

Milutinov: Spremni smo da odgovorimo na agresivnost Kanade

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2023 09:13
Milutinov: Spremni smo da odgovorimo na agresivnost Kanade FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije danas u polufinalu Svjetskog prvenstva igra protiv Kanade (10.45 sati po našem vremenu).

Orlovima je prijao taj predah u takmičarskim obavezama, odnosno vrijeme dobijeno za "punjenje baterija" za duel sa vrlo teškim protivnikom, čiji brojni igrači za život zarađuju u NBA klubovima.  

"Prvi put smo imali malo veću pauzu između dve utakmice, stvarno nam je značilo za neku rekuperaciju, ulazimo u utakmicu sa dosta više energije", rekao je medijima Nikola Milutinov.

Centar Srbije i Olympiakosa zna koliko će biti teško izaći na kraj sa Kanađanima. 

"Jeste dosta zahtjevna utakmica, igraju fizički jako i u tranzicji su dosta jaki, treba to zaustaviti i odigrati još bolju utakmicu nego što smo odigrali protiv Litvanije".

U pripremi bitke za finale, košarkaši Srbije su obratili pažnju i na to s koliko je agresije i provokacija sjevernoamerička selekcija išla na udarnu igru svog četvrtfinalnog protivnika - Slovenca Luku Dončića. 

"Spremni smo i znamo da će sigurno da isto urade na Bogdanu, tako da moramo da pomognemo i svi igrači da odgovore na njihovu agresivnost", kaže centar Srbije.