FIBA

Pešić: Nijemci su fizički jači od nas, ali imamo i mi svoje kvalitete

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2023 16:16
Pešić: Nijemci su fizički jači od nas, ali imamo i mi svoje kvalitete FIBA

Košarkaši Srbije i Njemačke najviše su pokazali na ovom Mundobasketu i zasluženo se nalaze u finalu u kojem će se u nedelju od 14.40 sati boriti za zlatnu medalju, kaže selektor Orlova Svetislav Pešić.

Prije početka Svjetskog prvenstva malo je ko vjerovao da će se baš ove dve ekipe boriti za titulu šampiona, ali iskusni stručnjak naglašava da za njega to nije iznenađenje.

"Njemačka nije izgubila nijednu utakmicu na ovom šampionatu, pobijedili su Sjedinjene Američke Države i to treba da se ima na umu u svakom trenutku. Oni su uz nas pokazali najviše na ovom takmičenju i zasluženo su u finalu, ali za mene to nije iznenađanje jer sam i mislio da će se oni naći u borbi za titulu. Poznajem tu ekipu, trenera, igrače i znam koliko mogu", rekao je Pešić.

Selektor Srbije je najavio veliku borbu u finalu i još jednom ponovio da će glavna odlika njegovog tima biti jaka odbrana, kao što je to bio slučaj i do sada.

"Ključ pobjede je u jakoj odbrani. Do sada smo pokazali da umijemo da igramo na taj način i iz jake odbrane da kreiramo kvalitetan napad. Nijemci su fizički jači od nas i viši su nego naši igrači, ali imamo mi naše kvalitete koje ćemo se truditi da iskoristimo", rekao je Pešić.