FIBA

Hezonja odbio dvije ponude za produženje ugovora sa Realom: Grčki velikan mu nudi više novca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 09:40
Mario Hezonja Twitter/Real Madrid Basket
Mario Hezonja

"Hezonja, ostani", skandirali su navijači Reala nakon pobjede madridskog kluba u finalu košarkaškog Kupa Kralja protiv Barcelone.

Madridska Marca piše da je Hezonja odbio dvije Realove ponude za produženje ugovora: prvu u decembru, a potom još jednu. Hezonja smatra da Realova ponuda nije finansijski dovoljno dobra te će Real morati ponuditi više novca, prenosi Index. Marca otkriva u kojem bi klubu hrvatski košarkaš mogao nastaviti karijeru:

"Panathinaikos, u kojem je Hezonja već igrao, želi ga ponovno dovesti. Hezonja je jedan od prioriteta grčkog kluba za sljedeću sezonu. Panathinaikos mu nudi trogodišnji ugovor vrijedan dva milijuna eura po sezoni. Real nudi znatno manje, a porezi su povoljniji u Grčkoj", navodi ovaj španski medij.

Prema pisanju Marce, Hezonja također ne djeluje oduševljeno svojom ulogom u ekipi:

"U nedjelju je osvojio svoj prvi kup s Madridom, ali možda nije bio najsretniji član ekspedicije s obzirom na važnost koju je imao tijekom turnira. U polufinalu protiv Valencije bio je vrlo uzrujan nakon zamjene, a u finalu protiv Barcelone, unatoč tome što je postigao 12 poena u drugoj četvrtini, jedva se kasnije vraćao na teren. Nakon utakmice jedini se nije oglasio nakon pobjede i prvi je otišao u svlačionicu".

Ove sezone Hezonja prosječno postiže 13 poena u Euroligi uz 4,4 skoka. Prosječno po utakmici igra 21 minutu.