FIBA

Luka Božić nije došao na okupljanje reprezentacije Hrvatske zbog vađenja zuba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2024 09:13
Luka Božić ABA liga
Luka Božić

Hrvatska košarkaška reprezentacija okupila se u nedjelju navečer u Zagrebu pred prve dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2025., koje igraju u petak u Brestu protiv Francuske te idućeg ponedjeljka u Rijeci protiv Kipra.

Zapravo, okupilo se 12 od predviđenih 16 igrača, Mario Hezonja i Danko Branković priključuju se večeras, Marko Ramljak otkazao je zbog ozljede, a šesnaesti je Luka Božić. Njegov je status još nepoznat, iako sve upućuje na to da se neće pojaviti, odnosno da će treća uzastopna akcija reprezentacije proći bez aktualnog i budućeg MVP-ja ABA lige. Zadar je obavijestio HKS da Božić neće doći na nedjeljno okupljanje jer u ponedjeljak navečer ima zakazanu operaciju umnjaka i da će nakon toga, u suradnji s liječničkom službom KK Zadra, odlučiti hoće li se mini pripremama u Zagrebu priključiti u utorak.

Index iz KK Zadar nije dobio odgovor na pitanje radi li se o gornjem ili donjem umnjaku, jer vađenje donjeg obično zahtijeva par dana mirovanja, pa je teško očekivati da bi Božić, čak i ako bi se u utorak priključio momčadi Josipa Sesara, mogao adekvatno sudjelovati u tih par preostalih treninga, nužnih za kakvo-takvo uigravanje uoči susreta s tako zahtjevnim protivnikom kao što je Francuska.

Takva odluka naišla je na kritike u Hrvatskoj:

"Reprezentativni tjedan označava stanku u klupskoj sezoni, pa je samim time KK Zadru najzgodnije da taj zahvat Božić obavi dok njima nije potreban na utakmicama. A to što je potreban reprezentaciji, očito je manje važno. Naravno, možda se radi o zahvatu na gornjem umnjaku i Božić se sutra pojavi u Zagrebu, ali zašto onda klub ne bi bio transparentniji u ovoj priči?", piše, između ostalog, Index.

Podsjetimo, Hrvatska je jedan od rivala Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Eurobasket.