FIBA

Nakon povrede na SP: Reprezentativcu Srbije odstranjen bubreg

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2023 09:43
Nakon povrede na SP: Reprezentativcu Srbije odstranjen bubreg FIBA

Djelovalo je kao da postoperativni proces prolazi dobro, ali onda je došlo do komplikacija i srbijanskom košarkašu Boriši Simaniću je odstranjen bubreg.

Ovu lošu vijest u izjavi za sajt Košarkaškog saveza Srbije je potvrdio i doktor nacinalnog tima Dragan Radovanović, koji se sa reprezentacijom nalazi na Svjetskom prvenstvu u Manili.

"Zbog pojave komplikacija na povrijeđenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promjena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen cijeli bubreg. Očekujemo i želimo da poslije ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno", istakao je Radovanović.

Simanić, koji se zbog povrede zadobijene na utakmici trećeg kola grupne faze Mundobasketa protiv Južnog Sudana, nalazi u bolnici Makati Medical Center u Manili, dva puta je operisan zbog koplikacija sa bubregom.

Nakon što je Simanić prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i donijeli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna.