NBA

Potukli se košarkaši na meču Miami - New Orleans, isključena četiri igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 10:33
Sukob košarkaša Profimedia
Sukob košarkaša

Duel NBA lige između Miami Heata i New Orleans Pelicansa obilježila je žestoka tučnjava i pravi haos nakon kojeg su četiri košarkaša isključena.

Jimmy Butler, Thomas Bryant, Jose Alvarado i Naji Marshall isključeni su nakon žestokog sukoba koji se dogodio na parketu na startu četvrte četvrtine ogleda Miamija i New Orleansa.

Tučnjava je počela nakon što je košarkaš Pelicansa Zion Williamson ukrao loptu Butleru, a Kevin Love ga je faulirao kako bi spriječio lagano polaganje. Dok je Loveu dosuđena lična, Williamson je pao na parket, a Marshall je utrčao kako bi prigovorio na način na koji je Williamson fauliran, prenosi Klix.

Butler je na to reagovao pa je izazvao haos. Marshall i on su se uhvatili za vrat na vrhuncu sukoba, a saigrači i treneri pokušavali su da ih razdvoje. Taman kada se činilo da je sukob završen, na drugom mjestu su se Bryant i Alvarado počeli svađati i razmjenjivali udarce, dok se oko njih stvarao novi haos.

Emocije su se rasplamsale i na tribinama, pa je navijač Pelicansa bacao stvari na igrače Miamija. Osiguranje ga je odmah izbacilo s tribina.

Sva četvorica košarkaša koji su sudjelovali u tučnjavi dobili su isključenje, a Miami je na kraju slavio gostujuću pobjedu rezultatom 106:95.