Ostalo

Marinović: Dobar je i neriješen rezultat protiv Zrinjskog

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 16:40
Vinko Marinović FK Borac
Vinko Marinović

Banjalučki Borac u subotu dočekuje Zrinjski u derbiju 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, održana je press-konferencija na kojoj su govorili trener Banjalučana Vinko Marinović i nogometaš Jovan Nišić.

"Pauza nam je došla u pravom trenutku jer smo imali težak raspored koji smo uspješno završili. Iskoristili smo je da se odmorimo i što bolje pripremimo za nastavak prvenstva. Igrači su dobro radili i s optimizmom gledamo na završni dio šampionata i Kupa BiH. Biće dosta utakmica u paklenom ritmu, većinom srijeda-subota", rekao je Marinović u najavi meča u Banjaluci, prenosi Mondo.

Trener Borca izuzetno respektuje mostarsku ekipu, ali je kao u svakom meču najavio borbu za pobjedu bez kalkulacija iako Banjalučani imaju 12 bodova prednosti.

"Jako poštujemo Zrinjski i njegovu snagu i kvalitet, ali istovremeno i mi smo imali dosta takvih utakmica. Očekujem da pružimo dobru igru i nadamo se povoljnom rezultatu. Uvijek idemo sa željom da pobijedimo, ali zavisi i od odnosa snaga i igre. Mi ćemo težiti ka trijumfu, a opet ako ne možemo da slavimo, dobar je i neriješen ishod. Međutim, i ja i igrači uvijek gledamo samo narednu utakmicu, a ne želimo da razmišljamo koliko imamo bodova prednosti. Nama je svaka sljedeća utakmica najvažnija i ne želimo da kalkulišemo. Bez kalkulacija želimo da dobrom igrom dođemo do pobjede. Vidjećemo, u pitanju je derbi u kojem detalji odlučuju. A vjerujem da će meč biti zahtjevniji nego onaj u Mostaru", istakao je strateg crveno-plavih i dodao da nema kadrovskih problema pred Plemiće.

Marinović je potvrdio i da očekuje ofanzivnu igru Zrinjskog u Banjaluci.

"Oni stalno tako igraju i vjerovatno će se tako postaviti, ali zavisi i od nas da li će uspjeti u tome. Oni također žele da osvoje bodove kako bi stekli psihološku prednost i opet se uključili u trku za titulu".

Na kraju je pozvao navijače da u što većem broju dođu na Gradski stadion.

"Mislim da su momci pokazali da su sjajno predstavljali klub i da im je sutra potrebna podrška, kako bismo svi zajedno stigli do rezultata i na kraju krajnjeg cilja".

Vezista Borca Jovan Nišić potvrdio je da jedva čeka derbi utakmicu sa Mostarcima.

"Ne bih mnogo dužio što se tiče sutrašnje utakmice jer svi znamo ko je Zrinjski i šta je derbi. Takođe znamo i šta smo mi dosad uradili i na kojoj smo poziciji na tabeli, što je veoma zasluženo. Željno iščekujemo meč, iskreno, jedva smo čekali kraj reprezentativne pauze", istakao je Nišić i pridružio se apelu Marinovića da Banjalučani ispune tribine.

"Lijep je termin, mislim i da će biti lijepo vrijeme, a nama bi jako značio pun stadion da zajedno uživamo u derbiju i ako Bog da slavimo", zaključio je Nišić.

Utakmica između Borca i Zrinjskog igra se u subotu (16:00 sati), sudit će je Ermin Sivac iz Zenice, a direktan prenos je na kanalu Arena 1 Premium.