Rukomet

Rukometaši Slobode uoči utakmica protiv Farana: Favoriti smo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2023 18:09
Rukometaši Slobode uoči utakmica protiv Farana: Favoriti smo RK Sloboda

Rukometaši tuzlanske Slobode u prvom kolu EHF Evropskog kupa odmjerit će u petak i nedjelju snage sa Klaksvikom, predstavnikom Farskih Ostrva.

Oba meča, dogovorom dva kluba, igrat će se u tuzlanskom Mejdanu u petak od 19.30 i nedjelju od 15 sati. Uspješniji tim iz ovog dvomeča će ukrstiti koplja u drugoj rundi sa izraelskim Maccabi Rishonom.

"Moj prvi utisak je da ćemo biti u prednosti jer igramo na poznatom terenu, mi se pitamo. Farska Ostrva su jako udaljena, igrači bi sigurno bili mnogo iscprljeniji nego sada. To je jedan od naših aduta. Prednost domaćeg terena treba da iskoristimo na najbolji mogući način. Smatram da smo mi favoriti i da treba da prođemo dalje. Međutim, jedno je misliti nešto, a drugo pokazati na terenu. Spremali smo se oko dvije sedmice za ovu utakmicu i sigurno da ćemo sutra biti motivisani, raspoloženi za utakmicu i nestrpljivi smo, želimo da pokažemo koliko možemo. Uvjeren sam u naše dobro izdanje", rekao je u najavi utakmice trener crveno-crnih Mirko Mikić.

Vjeruje da Farani neće biti nepoznanica.

"Klaksvik je poprilično promijenio ekipu ove godine, nešto slično kao što smo i mi radili. Došao je novi trener i dosta igrača je promijenjeno. Nadam se da nam neće biti nepoznanica, da ćemo biti spremni na te neke njihove taktičke zamisli, da smo upoznati s njihovim vrlinama i manama. Mi smo obazrivi, kao da igramo finale Svjetskog prvenstva, isto se spremamo za svakog protivnika pa tako i za ovu ekipu", istakao je Mikić.