Rukomet

Rukometaši Čelika izbačeni iz Premijer lige BiH

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 11:31
Rukometaši Čelika izbačeni iz Premijer lige BiH RK Čelik

Rukometni klub Čelik iz Zenice koji je ove godine ponovo stekao status premijerligaša, nakon osmog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine izbačen je iz ovog takmičenja

Odluka je to komesara takmičenja koji je u Biltenu 8 objavio ovakvu odluku a osim izbacivanja iz Premijer lige ekipa Čelika novčano je kažnjena sa 1000 KM, prenosi Sport1.

Podsjetimo, ekipa Čelika nije odigrala utakmice šestog i osmog kola što sukladno propozicijama takmičenja podliježe ovako strogoj kazni.

Utakmica šestog kola koju je Čelik trebao odigrati sa dobojskom Slogom na domaćem terenu registrovana je rezultatom 0:10, kao i utakmica osmog kola kada je Čelik trebao ugostiti ekipu Konjuha.

"Temeljem odredbi član 90 Propozicija takmičenja Rukometni klub Čelik se isključuje iz daljnjeg takmičenja BH Telecom Premijer lige, ostvareni rezultati rukometnog kluba Čelik iz dosadašnjeg dijela prvenstva se brišu, a rukometni klub Čelik se ne može vratiti u najviši rang takmičenja Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u vremenskom periodu od najmanje tri (3) godine, i to uz uvjet izmirenja svih obaveza prema Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine", stoji u odluci objavljenoj u biltenu broj osam.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i u skladu sa članom 17 Propozicija takmičenja objavom Bitena/Glasnika 8 se smatra da je Odluka uručena svim zainteresiranim stranama.