Rukomet

Mikkel Hansen završava bogatu karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 21:01
Mikkel Hansen Aalbrog Handbold
Mikkel Hansen

Rukomet će naredne sezone da bude siromašniji za dvojicu superstarova, vjerovatno najboljih igrača u ovom milenijumu, a možda i u historiji. Nikola Karabatić je odlučio da završi karijeru poslije Olimpijskih igara u Parizu. To je najavio još prošle godine, a još jedan veliki as stavlja tačku.

U pitanje je danski bombarder Mikkel Hansen, najbolji šuter svih vremena. Njegov klub Aalborg je danas najavu konferenciju za medije u srijedu u 12.30, a danski TV2 je otkrio da će veliki as da saopšti da završava bogatu karijeru na kraju sezone.

Poslije povratka u otadžbinu u redove Aalborga, poslije decenije u PSG-u, gdje je bio najplaćeniji rukometaš svih vremena (nezvanično, platu mu je probila magičnu sumu od milion eura), Hansen je imao mnogo problema s povredama. Proteklu polusezonu je propustio zbog depresije i stresa. Uzeo je pauze od rukometa, vratio se ove sezone, ali vidjelo se da nije to onaj stari, bombarder gladan golova, koji šalje neodbranjive projektile.

Mikkel Hansen je za Dansku odigrao 266 utakmica, a postigao 1.350 golova. Olimpijske igre u Parizu, ako dobije poziv selektora Nikolaja Jacobsena, bi mogle da mu bude posljednje takmičenje u karijeri.