Tenis

Đoković nakon osvajanja US Opena: Živim san koji je meni i porodici spasio živote

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2023 07:46
Đoković nakon osvajanja US Opena: Živim san koji je meni i porodici spasio živote Profimedia

Novak Đoković pobjedom u finalu nad Danilom Medvedevom u tri seta, osvojio je US Open. Nakon meča govorio je o tom podvigu i svojoj 24. tituli na grand slam turnirima.

As iz Srbije prije svega je izrazio zahvalnost svom timu i porodici.

"Ne znam odakle da počnem. Sve ovo meni znači, živim svoj san koji je meni i mojoj porodici spasio živote, bilo je jako teško, roditelji su se mnogo žrtvovali za mene i hvala im na tome. Tenis nije jeftin sport, oni su vjerovali u mene, kao i supruga i djeca, tim, ovo je vaš uspjeh isto koliko i moj. Ispisati istoriju u ovom sportu je nešto nevjerovatno. Imao sam san da budem šampion Wimbledona, ali onda kada sam shvatio i postigao nešto, javili su se novi ciljevi. Nisam vjerovao da ću stajati ovdje i pričati o 24. osvojenoj grand slam tituli".

Zatim je pohvalio i svog protivnika, Danila Medvedeva.

"Čestitam i Danilu, imao si sjajan turnir, srećna godišnjica tebi i supruzi, da sam znao možda bih malo popustio... Šalim se, Medvedev je sjajan, još kada je bio junior, vidi se evolucija našeg odnosa i znam da je pred njim još mnogo dobrih stvari. Želim da kažem da je Danil jedna autentična i divna osoba".

Na press-konferenciji je dobio pitanje da li se smatra jednim od najboljih sportista svih vremena:

"Ostavljam to vama i svima drugima, da li jesam ili nisam, da li zaslužujem da budem dio te diskusije. Činjenica jeste jedna – da nisam iz Srbije, prije mnogo godina bih bio dignut u nebesa na sportskom nivou, pogotovo u zapadnom svijetu. Ali, dobro, to je dio mog životnog putovanja, ja sam zahvalan na tome što dolazim iz Srbije, to mi daje vjeru i nadu, zato je sve ovo što postižem još slađe i još više me ispunjava, a vi pišite ono što mislite“.