Tenis

Alcaraz: Sinner je trenutno najbolji teniser na svijetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2024 12:42
Carlos Alcaraz Profimedia
Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz se plasirao u polufinale Indian Wellsa nakon pobjede nad Alexanderom Zverevim, a tamo ga čeka italijanski dečko u usponu Jannik Sinner.

Prema riječima Španca, Sinner je najbolji teniser na svijetu, iako je broj jedan Novak Đoković.

"Sinner je trenutno najbolji teniser na svijetu, bit će to veliki izazov. Iskreno, ni sam ne znam kako da priđem ovoj partiji. Vidio sam izjavu Tommyja Paula da "Sinner igra potpuno nag" i mnogo mi se dopala", rekao je Alkaraz i dodaje:

"Jannik zaista igra fenomenalno, bez poraza je u 2024. Mnogo uživam kada gledam kako igra. Bit će to veliki izazov za mene. Dvije posljednje partije sam izgubio od njega, tako da moram malo da se prilagodim. U svakom slučaju to će biti moja najteža partija do sada u sezoni", kaže Alcaraz.

Naravno, incident sa pčelama koji je odložio duel sa Zverevim za skoro dva sata i poslije kojeg je Nijemac nastavio susret nekako potpuno ispražnjen, još je tema dana.

"Sigurno najčudniji meč koji sam odigrao. Dobio sam treći gem i htio da serviram kada sam vidio pčele. Prvo sam pomislio da ih je samo nekoliko, a onda sam pogledao ka nebu i vidio stotine, neke od njih na mojoj kosi. Jedna me je ujela. Bilo je ludo, počeo sam da trčim u svim pravcima kako bih se spasio".

Kada su se teniseri vratili na teren, problem još nije bio riješen.

"Bilo je još pčela po uglovima i ometale su nas. Pokušali smo da se zagrijemo, ali vidio sam ih i nisam mogao da se koncentrišem. Više sam pazio da budem daleko od njih nego kako udaram", istakao je Španac.