Tenis

Đoković o rastanku sa Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 22:59
Đoković i Ivanišević Profimedia
Đoković i Ivanišević

Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su saradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera. Javio se i Ivanišević na Instagramu, ali bez ijedne riječi. 

Najbolji svjetski teniser obratio se medijima nakon projekcije filma "Legenda" koji je posvećen Nikoli Piliću, hrvatskom teniseru i treneru. Osim o filmu, Đoković je prvi put govorio i o rastanku sa Goranom Ivaniševićem.

"Goran je, prije svega, prijatelj za života. Moj i moje porodice. Neko ko mi je izuzetno drag. Time što smo okončali saradnju, ne znači da ćemo prestati biti prijatelji. Došlo je do tačke zasićenja, osjetili smo da je vrijeme da se raziđemo nakon skoro šest godina saradnje gdje smo ispisali stranice historije našeg sporta. Prošli smo kroz sito i rešeto", rekao je Đoković, prenosi Index, a onda dodao:

"Prošli smo mnoge trenutke koji nisu bili nimalo ugodni za nas. Uprkos svemu, bio je tu za mene. Najviše ću se sjećati tog ljudskog odnosa prema meni. I zbog tog odnosa je rezultat došao kao posljedica svega toga. Sve najljepše mu želim. Još nemam jasnu ideju ko bi ga mogao zamijeniti i hoće li to biti iko. Uvijek sam imao trenere uz sebe, pokušavam osjetiti šta mi je tačno potrebno."