Tenis

Đoković i Džumhur ispali sa ATP turnira u Banjoj Luci!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2023 19:40
Đoković i Džumhur ispali sa ATP turnira u Banjoj Luci! Profimedia

Srbijanski teniser Novak Đoković eliminisan je u četvrtfinalu ATP turnira u Banjaluci porazom od sunarodnjaka Dušana Lajovića sa 2:0 u setovima (6:4, 7:6(6)).

Nije Đoković u dobroj formi stigao u Banjaluku i patio se i u prvom meču, a danas je Lajović bio bolji igrač i zasluženo je dobio meč.

Prvi set, koji je trajao malo više od sat vremena, odlučen je breakom Lajovića pri rezultatu 4:4, nakon što je i prethodno Lajović imao break prednosti, a Novak se uspio vratiti.

Drugog povratka u prvom setu nije bilo, a onda je krenula rovovska borba od skoro sat i po u drugom setu. Oba su igrača propustila po pet break lopti, pa je tie break odlučivao pobjednika seta, a na kraju se ispostavilo, i kompletnog meča.

Đoković je vodio sa 4:1, potom i sa 6:3, ali je promašio tri set lopte i dopustio protivniku pet uzastopnih poena za poraz i eliminaciju sa turnira.

Lajović u polufinalu igra protiv pobjednika duela Kecmanovića i Lahecke.

Nešto ranije, najbolji bh. teniser Damir Džumhur, odigrao je svoj meč protiv Andreya Rubleva.

Ruski teniser pobijedio je Damira Džumhura u četvrtfinalu turnira ATP 250 serije u Banjaluci rezultatom 2:0 u setovima (7:5, 6:3).

Džumhur je i pored sjajnih nastupa u dosadašnjem dijelu turnira ipak u meč sa Rublevom ušao kao autsajder, a Rus je potvrdio svoj kvalitet, naročito u drugom setu. Ipak, nije Rublev došao lako do pobjede, jer je Džumhur napravio brejk u prvom setu i vodio je sa 4:2, da bi potom uspješno servirao za 5:2, te je bio na pragu dobijanja seta. Ipak, Rublev je vezao pet gemova i dobio ovaj set, a u nastavku mu je bilo neuporedivo lakše igrati.

Kod rezultata 2:2, Rublev pravi brejk i dolazi do vodstva od 3:2 u drugom setu, potom uspješno servira, a onda kod 5:3 pravi još jedan brejk i zakazuje polufinale turnira protiv Molcana iz Slovačke.