Tenis

Đoković: Ovo je jedan od najtežih mečeva koje sam odigrao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2023 14:07
Đoković: Ovo je jedan od najtežih mečeva koje sam odigrao US Open

Novak Đoković pobijedio je Lasla Đerea poslije preokreta sa 3:2 u setovima u trećem kolu US Opena i za mjesto u četvrtfinalu borit će se protiv Borne Goje iz Hrvatske.

Duel dva tenisera  iz Srbije bio je vrijedan svakog divljenja. Odigrali su spektakularan meč, koji je trajao gotovo četiri časa. Poput njihovog prvog duela na Serbia Openu prošle godine, Laslo Đere prvi je došao do prednosti u setovima. Poveo je 2:0, ali je sav kvalitet Đokovića došao do izražaja u nastavku.

Podigao je stepen igre, procenat ubačenog servisa. Zaigrao je onako kako se očekuje od najboljeg tenisera svih vremena i za nešto više od dva sata došao do preokreta. Ipak, bilo je trenutaka sumnje, a kako je sakupio mentalnu snagu za preokret, objasnio je novinarima na terenu poslije meča.

"Neću da lažem, kada sam na 0:2 u setovima otišao u svlačionicu imao sam razgovor sa sobom u ogledalu. Bio sam ljut, mislio sam šta bi trebalo učiniti. Morao sam da se natjeram da se podignem, da vjerujem u sebe", rekao je Novak i dodao:

"Dešavale si mi se i slične stvari ranije (Federer, 2011. godine), nekoliko puta nisam uspio, ali večeras jesam. Odigrali smo nevjerovatan, sjajan meč. Skoro dva sada ujutru je ovdje, toliko ljudi je ostalo na tribinama. Hvala vam mnogo."

Laslo Đere ga je pošteno namučio.

"Toliko ste nas podržavali obojicu. Nadam se da ste uživali u ovom šouu. Jedan od najtežih mečeva u ovoj i posljednjih nekoliko godina. Ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao", zaključio je Đoković.