Premijer liga BiH

Budimir: Pecara mora biti naša tvrđava

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.09.2023 12:23
Budimir: Pecara mora biti naša tvrđava Facebook/NK Široki Brijeg

Nakon tri sedmice reprezentativne i prinudne pauze, ekipa Široki Brijeg odigrat će takmičarsku utakmicu. U nedjelju 17. septembra na Pecari s početkom u 19:45 sati odmjerit će snage s ekipom Zvijezda 09 u sklopu sedmog kola kola Premijer lige BiH.

Spomenutu utakmicu i nastavak premijerligaškog nadmetanja na današnjoj konferenciji za medije najavili su šef stručnog štaba Širokog Marijan Budimir i napadač Daniel Lukić.

"U proteklom razdoblju više smo poradili na treningu i stvarima koje je trebalo ispravljati. Dodatno smo se povezali i spremni idemo u nove izazove. Nadam se kako ćemo nastaviti u onome ritmu u kojem smo bili prije ove malo duže stanke", rekao je Budimir i osvrnuo se na nedjeljnog suparnika.

"Po onome što sam mogao vidjeti u analizi njihovih utakmica, Zvijezda 09 zavrjeđuje više bodova nego ih trenutačno ima. U pitanju je momčad koja se voli nadigravati i igrati nogomet. Zaslužuju maksimalno poštovanje. No, Pecara mora biti naša tvrđava, svaku momčad trebamo dočekati s gardom i domaćinskim okruženjem u kojem ćemo mi biti ona momčad koja će voditi glavnu riječ na terenu", jasno je precizirao trener Širokog Brijega.

Napadač Daniel Lukić je kazao kako su odlično iskoristili navedenu stanku i da spremni čekaju nedjelju.

"Nije nas pretjerano poremetila ova stanka. Mnogo više smo radili na našoj igri i zajedništvu u momčadi. Neće biti problema, kvalitetno radimo i dobro igramo", istaknuo je Lukić.

"Zvijezda 09 ima dobrih strana i zaslužuje poštovanje. Međutim, igramo doma pred našim navijačima i samo pobjeda dolazi u obzir", naglasio je.

Za utakmicu sigurno neće konkurisati ozlijeđeni Jere Vrcić i nedovoljno oporavljeni Adam Benić i Božo Prusina koji rade po posebnom programu treninga. Novi igrači Šimun Mikolčić i Stjepan Plazonja su u fazi registracije i njihov nastup je upitan.

Pravdu u nedjeljnoj utakmici dijelit će Irfan Peljto iz Sarajeva, a pomoćnici su Amer Macić i Enes Đozić.