Premijer liga BiH

Ostaje vjeran Rođenima: Novi ugovor za Omara Pršeša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 12:48
Ostaje vjeran Rođenima: Novi ugovor za Omara Pršeša FK Velež

Fudbalski klub Velež je saopštio da je vjernost Rođenima produžio Omar Pršeš.

U prisustvu članova Upravnog odbora FK Velež Adnana Frenje i Harisa Maksumića danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetosmogodišnjeg Tuzlaka za Rođene vezati do ljeta 2026. godine.

Omar Pršes rođen je 7. maja 1995. godine u Tuzli. Prve fudbalske korake napravio je u tuzlanskoj Slobodi, da bi kasnije igrao za Olimpik i Zvijezdu iz Gradačca, a redove fudbalskog kluba Velež pojačao je u januaru 2020. godine.

Ovaj vezista dres Rođenih nosio je u 120 utakmica u kojima je postigao tri gola, pritom upisavši i 11 uspješnih asistencija. Svim našim navijačima posebno će u pamćenju ostati njegov fantastičan pogotak na stadionu Grbavica u utakmici u kojoj su Rođeni savladali grčki AEK.

"Produženje ugovora sa Omarom Pršešom dolazi u trenutku kada naš tim očekuju važne utakmice do kraja ove kalendarske godine, ali predstavlja značajan korak u sklapanju igračke križaljke Rođenih koji će na proljeće pokušati izboriti nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone", navodi se u saopštenju FK Velež.