Tenis

U toku posljednje pripreme za teniski spektakl u Banja Luci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2023 14:08
U toku posljednje pripreme za teniski spektakl u Banja Luci Screenshot

Održana je sjednica Organizacionog odbora turnira Srpska Open. Na sastanku su neke od glavnih tema bile preprodaje ulaznica za taj turnir, kao i završni radovi kompleksa.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković rekao je da će Banja Luka stati u kraj onima koji preprodaju karte za ATP turnir Srpska Open.

“Kupe kartu pa traže deset puta više za nju, ulazak u fan zonu, treninge i ‘manje mečeve’ je pet maraka. Pa ako je kad Wawrinka igra manji meč, onda je to savršeno”, rekao je Stanivuković.

On je takođe rekao da su ponosni na svoj tim, ali i najavio gradnju krovne konstrukcije nakon turnira.

“Radimo modernizaciju svih putnih saobraćajnica. Grad Banjaluka je kupio i autobus na dva sprata, gdje će biti omogućena besplatna vožnja za sve turiste i građane. Cilj je da se turisti upoznaju sa čarima grada na Vrbasu. Ponosni smo na sve što smo uradili prethodna četiri mjeseca. Kako bismo nastavili organizovati slične turnire i u drugim sportovima nakon turnira počećemo sa izgradnjom krovne konstrukcije”, zaključio je Stanivuković, prenosi Glas Srpske.

Predsjednik Teniskog saveza RS Draško Milinović je rekao da je za ovaj događaj izdvojeno 30 miliona KM.

“Teniski turnir Srpska Open donijeće Banjaluci i Srpskoj mnogo benefita. Predviđeno je da 12. aprila bude zvanično otvaranje kompleksa, a tada će svi građani imati pristup da se upoznaju sa kompleksom”, istakao je Milinović.

On dodaje da ovakvi teniski kompleksi ne postoje ni u većim gradovima.

“Uslovi su savršeni, ovakav teniski kompleks ne postoji u mnogim gradovima Evrope”, istakao je Malinović.

Predsjednik Organizacionog odbora Bojan Vujić rekao je da će na turniru učestvovati veliki broj igrača.

“Sve protiče u najboljem redu, dogovorili smo se danas oko detalja. Oko 200.000 građana je tražilo karte”, rekao je Vujić.

Na sastanku su prisustvovali  predsjednik RS Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Teniskog saveza RS Draško Milinović, predsjednik Organizacionog odbora Bojan Vujić, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković i ministri u Vladi Zora Vidović, Siniša Karan i Bojan Vipotnik.

Podsjećanja radi, na turniru učestvuju Novak Đoković, Stan Wawrinka, Gael Monfils, Andrey Rublev, Borna Ćorić, Damir Džumhur i mnogi drugi. Turnir je iz serije ATP 250.