Vijesti

Čataković: Istovremeno sam igrao za seniore, juniore i futsal ekipu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.12.2023 21:16
Čataković: Istovremeno sam igrao za seniore, juniore i futsal ekipu FK Sarajevo

Hamza Čataković, napadač FK Sarajevo, gostovao je u sedmoj epizodi klupskog podcasta gdje je govorio o mnogim temama.

U uvodnom dijelu podcasta govorio je o svom snažnom šutu koji ga krasi.

„Još od malena, kada sam igrao ispred dvorišta, samo sam koristio lijevu nogu. Vjerovatno sam je tako ojačao i istrenirao. Uglavnom svi treneri daju igračima slobodu u posljednjoj trećini, da kreativnost dođe do izražaja, a ja volim da se što brže oslobodim lopte i da što prije šutiram. Težim tim situacijama i to volim“, započeo je Čataković.

Interesantno, Čataković je sa 17 godina u FK Krajina Cazin istovremeno igrao za juniore, seniore, ali i futsal ekipu.

„To je istina. Nekako je Unsko-sanski kanton puno odsječen od ostatka Bosne i Hercegovine, a i taj kvalitet nije neki, pa sam uspio igrati i za seniore, i za juniore, a i futsal. To je ljubav koju i dan danas volim i pratim. Voliš to i igraš. Naprimjer, subotom bude utakmica juniora, a već sutra igram utakmicu za seniore. Imali smo dobru generaciju i mogli smo to iznijeti“, ispričao je napadač bordo-bijelih.

Govorio je i o svom dolasku na Koševo.

„To je zanimlijva priča, možda filmska. Srednju školu sam završio u Cazinu. Onda sam otišao u Sarajevo i upisao fakultet, pa došao na probu u juniore Sarajeva. Sjećam se kroz par treninga, stvarno je to dobro išlo, ali nisam još imao ništa potpisano niti mi je bilo rečeno da li sam prošao ili nisam. Nakon nekog vremena, imali smo turnir u Češkoj koji je bio odličan. Tu smo odigrali super, u polufinalu protiv Sparte smo ispali nakon penala i izgubili utakmicu za treće mjesto. Bio sam najbolji strijelac na tom turniru. Kada smo se vratili, potpisao sam odmah profesionalni ugovor“, prisjetio se Čataković.