Vijesti

Jagodić: Zacementirana je peta pozicija, prebacili smo plan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 21:32
Jagodić: Zacementirana je peta pozicija, prebacili smo plan FK Sloga Meridian

Fudbaleri Sloge Meridian vratili su se, pred domaćom publikom, na pobjednički kolosijek nakon visokog poraza u duelu sa Borcem (0:4).

Igrači Vlade Jagodića su ove subote, u Modriči, trijumfovali nad Posušjem rezultatom 1:0, što im je čak osma domaća pobjeda u devet mečeva, čime su se učvrstili na odličnom, petom mjestu.

"Velika pobjeda za nas danas, velika tri boda. Bili smo, psihološki, u malo nezgodnom stanju nakon poraza u prošlom kolu ovdje. Znali smo da protiv sebe imamo izuzetno nezgodnog protivnika, to je danas utakmica i pokazala izato čestitam svojim igračima. Odigrali su taktički veoma zrelo, kad se ovakav protivnik pobijedi sa 1:0, to vrijedi mnogo, a nama zaista vrijedi višestruko jer mi imamo 27 bodova na tabeli. Zacementirana je peta pozicija i slobodan ću biti da kažem da smo prebacili plan. Naravno da ima još jedno kolo, ali o tom potom", rekao je na konferenciji za novinare trener Dobojlija, prenosi Mondo.

Također je Jagodić kazao:

"Ovo je proizvod zajedničkog rada svih ljudi u klubu, na čelu sa gradonačelnikom, predsjednikom i sportskim direktorom. Naravno, ekipa je uvijek najzaslužnija, stručni štab je njihov servis i možemo samo da konstatujemo da je ova peta pozicija iznad plana, ali sigurno da se nećemo zaustaviti na ovome u proljećnom dijelu."

Ističe Jagodić da je Posušje odigrali ovaj meč prema njegovim očekivanjima.

"Izuzetno su nezgodni ako im se dozvoli malo prostora. Zato je utakmica obilovala sa dosta prekršaja. Ja sam rekao da su oni jedna od ekipa koja u prosjeku pravi najviše prekršaja. Imali smo izuzetan period od prvih 15-20 minuta prvog poluvremena i poslije toga nismo uspjeli da postignemo gol. Protivnik je kasnije pomalo preuzeo inicijativu i prijetio iz kontranapada. Na poluvremenu nismo pravili nikakve izmjene jer je to sve djelovalo dobro. I ona prinudna izmjena kad je umjesto Dujakovića u igru ušao Baranov je bila neplanska.

Nisam želio da pravim bilo kakve promjene u pauzi vjerujući da ekipa može u prvih 15 minuta da ponovi ono iz prvog dijela. Zaista smo napravili prave stvari u drugom poluvremenu, napravili pritisak, dvije-tri izgledne prilike i došla je do izražaja ta naša standardna situacija, odnosno ofanzivni prekid gdje smo napravili dominaciju u skoku i gdje je naš štoper Nikolić dobro reagovao i dobro se snašao", rekao je Jagodić, podvukavši da je trijumf njegove ekipe zaslužen.

"Mislim da su ova pobjeda, ali i ovih 27 bodova, veliko bogatstvo za nas. Na bazi toga ćemo se spremati ove sedmice. Neću reći da smo završili polusezonu, da smo bodovnim saldom prezadovoljni i da ćemo sad u Tuzlu ći na izlet. Međutim, jesmo sad rasterećeni, nemamo nikakav imperativ. Ovo je bila naša deveta domaća utakmica, osma pobjeda, i to nije mala stvar", zaključio je strateg dobojskog sastava.