Vijesti

Jagodić: Želja nam je da dugo trajemo u Kupu BiH

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 19:09
Vlado Jagodić FK Sloga Meridian
Vlado Jagodić

Drugi dio sezone fudbaleri Sloge Meridian otvorit će kup utakmicom protiv Igmana iz Konjica.

Duel osmine finala Kupa BiH bit će odigran u nedjelju od 16 sati na stadionu Dr Milan Jeli u Modriči (Arena Sport 1), gdje će Dobojlije dočekivati svoje rivale dok stadion Luke ne bude spreman nakon renoviranja.

Trener Sloge Vlado Jagodić zadovoljan je odrađenim pripremama u Antaliji, ali sve misli sada usmjerene su ka takmičarskim mečevima, prenosi Mondo.

"Utakmica protiv Igmana, kojom otvaramo polusezonu, veoma nam je bitna. Jasno smo naglasili da nam je cilj i u Kupu BiH i u Kupu 'Dr Milan Jelić' da doguramo što dalje. Zimske pripreme nisu bile nikad kraće, tako da nas već sada očekuje ovaj duel. U Antaliji smo imali fenomenalne uslove, odradili sve što smo planirali. Vidim da se užurbano radi i na našem terenu, tako da se nadam da ćemo drugu polovinu trećeg kruga takmičenja igrati na svom terenu i to nam mnogo znači. Ne potcjenjujem teren u Modriči, ali svi znamo da to nije isto. Pripreme smo odradili odlično, ali takmičarske utakmice su nešto sasvim drugo", rekao je Jagodić na početku najave prvog takmičarskog duela u 2024. godini, zahvalivši se upravi na obezbijeđenim uslovima za rad u Turskoj.

Kako je iskusni stručnjak istakao, cilj Sloge je da u sve tri takmičenja odigra što je bolje moguće. Iako je prioritet domaća liga, Dobojlije će nastojati što dalje da doguraju u Kupu BiH i Kupu RS.

"Želja nam je da dugo trajemo u Kupu BiH. Treba da preuzmemo ulogu favorita i spremni smo na to. Igman cijenim kao ekipu iskusnih igrača predvođenih trenerom 'fajterom' i oni vjerovatno jedva čekaju prvu utakmicu, kao i mi. Međutim, igramo na svom terenu u Modriči, nedavno smo igrali s njima i prvenstvenu utakmicu, poznajemo ih, nisu mnogo mijenjali igrački kadar. Pobijedili smo 4:1, možda je taj rezuzltat djelovao previsoko, ali ja vjerujem da možemo i sada odigrati isto tako. Ne moramo ponoviti taj rezultat, ali možemo biti optimisti i polusezoni otvoriti na najbolji način - proslaskom u naredni krug", dodao je Jagodić.

Sloga protiv Igmana vjerovatno neće biti kompletna.

"Imamo kadrovskih problema. Ajdin Redžić ima problema sa zglobom, moraćemo biti oprezni i poštediti ga jer znamo koliko je on bitan za našu igru. Momci moraju biti za izazove, imam dobar izbor igrača i svi novopridošli imaju pravo nastupa", istakao je trener Sloge.