Vijesti

Rožman: Bit će ispunjen stadion u Tuzli, tome se veselimo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 18:31
Simon Rožman FK Sarajevo
Simon Rožman

Za ekipu Sarajeva okončana je zimska pauza, bordo tim sutra igra meč osmine finala Kupa BiH protiv Slobode na Tušnju.

Šef stručnog štaba koševskog kluba Simon Rožman zadovoljan je odrađenim pripremama.

"U prvom redu bih se zahvalio klubu jer nam je praktički omogućio sve što smo zahtijevali. Zahvala isto i organizatoru priprema u Umagu. Mogu pohvaliti dečke, napravili su sve što se od njih očekuje. Bilo je možda drugačije nego što su navikli dosad. Najvažnije je da smo pred nastavak takmmičenja svi zdravi i spremni. Idemo u dobrom pravcu tako da, kada podvučem crtu, mogu biti zadovoljan nekim progresom. Sada dolazi najbolje vrijeme za nas. Prva utakmica neće biti idealna, ali želimo vidjeti ono što smo trenirali i što su pružali u pripremnim utakmicama da prvo zadovoljimo sebe, a onda i naše navijače".

Naglasio je kako su detaljno planirane utakmice i protivnici na pripremama. U klub je stiglo pet novih igrača, o kojima je Rožman kazao:

"Tražimo neki kostur ekipe na duže staze. Sigurno će trebati vremena za nove igrače da sve stignu, ali zadovoljan sam njihovim pristupom, potencijal nije upitan. Najbitnije je sada biti spreman, svaka utakmica nam je kvalifikacijska".

O sutrašnjem duelu protiv Slobode (13 sati, Arena 1 Premium) u Tuzli je rekao:

"Ove prve utakmica su možda malo specifične, ali to mora proći. Mi se spremamo ne za prvu, nego za sve što nas čeka u polusezoni. Dečki su spremni. Bit će jako zanimljivo, bit će ispunjen stadion, a tome se veselimo. Vjerujem u ispunjenje cilja, to je da idemo dalje u Kupu".