Vijesti

Adžem: Željezničar me nije zvanično tražio, nadam se da ću ispuniti očekivanja u GOŠK-u

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 21:00
Admir Adžem FK Željezničar
Admir Adžem

Novi šef stručnog štaba GOŠK-a Admir Adžem je za MeridianSportBH prokomentarisao preuzimanje hercegovačkog kluba.

Nije prošlo puno vremena da bi se krenulo špekulisati o nasljedniku Karačića, ali se, ipak, u medijima pojavilo, odnosno izdvojilo jedno ime. Riječ je o Admiru Adžemu koji je nekadašnji fudbaler Željezničara, ali i bivši trener Plavih, sa kojima je na klupi u sezoni 2017/18 osvojio naslov Kupa BiH. Ipak, Adžem poziv od GOŠK-a nije primarno dobio zbog uspjeha sa Željezničarom, već zbog onoga što je uradio sa federalnim prvoligašem Goraždem.

"Želio bih da se zahvalim svim igračima i ljudima u Goraždu. Sigurno da ću po dobrom pamtiti period koji sam proveo tamo. Međutim, na poziv gospodina Loje iz GOŠK-a sam odlučio da promijenim sredinu", rekao je Adžem, pa dodao:

"Odlučio je ‘zov’ najvišeg ranga, jer želim da se vratim i da radim u toj ligi. Moje ambicije su, svakako, da radim u najvišem rangu. Želim da se i njima zahvalim što su mi ukazali povjerenje. Malo je teška situacija jer nema puno vremena do prve utakmice, ali ne može čovjek birati kada će se nešto desiti. Nadam se da ću ispuniti očekivanja od uprave kluba".

Adžem se nedavno povezivao i sa preuzimanjem Željezničara, no on kaže da zvaničnog kontakta nije bilo.

"Željo me nikada nije zvanično tražio. To su bile samo medijske priče. Niko me nikada iz kluba nije kontaktirao i tako da zvaničnog poziva nije bilo", poručio je novi trener ekipe iz Gabele.