Vijesti

Tri utakmice m:tel Premijer lige ove nedjelje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2023 12:37
Tri utakmice m:tel Premijer lige ove nedjelje Adem Ćatić/FKŽeljezničar

Nakon dvije jučerašnje utakmice, nastavlja se 23. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ove nedjelje na rasporedu su 3 meča.

Program počinje na stadionu Grbavica, gdje će Željezničar dočakati Slogu Meridian. Ova dva tima do sada su odigrala 2 utakmice, a u oba ta meča, slavio je Željezničar identičnim rezultatom 1:0. Plavi se bore za mjesta koja vode u evropska takmičenja narednog ljeta, a Sloga za opstanak, stoga je ovaj meč izuzetno bitan za oba tima. Ovaj meč počinje u 15 sati.

Nakon ovog duela, pratit ćemo susret na Pecari, a Široki Brijeg dočekuje Tuzla City. Ova dva tima su odigrala jedan meč početkom ovog proljeća, u okviru Kupa, a slavili su tuzlaci nakon boljeg izvođenja penala. Susret na Pecari počinje u 17 sati.

Nedjeljni program zatvaraju Velež i Sloboda, utakmicom na stadionu Rođeni. Velež igra sjajno ovog proljeća, te su upisali 7 pobjeda uz jedan poraz u 8 odigranih utakmica. Svih 7 pobjeda su ostvarili bez primljenog gola, te navijači s pravom očekuju novi trijumf svog tima. Sloboda je ostala bez trenera prije nekoliko dana, a nalaze se u donjem dijelu tabele, te im predstoji borba za opstanak. Ko će voditi tim protiv Veleža, i ko će sjesti na užarenu klupu tuzlaka, ostaje da vidimo. Meč na stadionu Rođeni počinje u 19 sati, uz direktan prenos na TV Arena Sport.