Vijesti

Klafurić: Transfer Oliveire je najveći u novije doba kluba, Borac ima najkonstantniju igru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2024 14:03
Dean Klafurić Screenshot/Velež
Dean Klafurić

Trener Veleža Dean Klafurić najavio je utakmicu Rođenih protiv Borca. 

Raduje se predstojećem meču:

"Očekuje nas derbi. Igramo protiv lidera, veselimo se takvoj utakmici. Nadamo se da ćemo zajedno sa našim navijačima priuštiti zadovoljstvo svim navijačima Veleža. Takve utakmice su uvijek dodatni motiv, kako za igrače, navijače, tako i za nas trenere i sve oko kluba. Uvijek se nadamo spektaklu i veselimo se tome. Radosno dočekujemo utakmicu", kazao je Klafurić, pa nastavio:

"Naši igrači su uvijek mislima u utakmici. Mislim da im to ne treba posebno naglašavati, mi imamo zaista karakterne momke. Njihov fokus je 100% na utakmici".

Naglašava da očekuje različitu utakmicu od onih prijašnjih protiv banjalučkog kluba.

"Svaka utakmica nosi svoje. Nadamo se da nećemo imati igrača manje 70 minuta kao prošli put. Teško je govoriti da će biti ista utakmica. Iako su isti treneri, isti stilovi, ali utakmice se tako ne ponavljaju. U nogometu je toliko kombinacija principa i tehničkih elemenata da je to najveće bogatstvo i najzanimljiviji sport. Opasnost prijeti sa više strana. Rekao bih da Borac ima najkonstantniju igru, od svih lidera na tabeli. To je njihovo najjače oružje", kazao je trener Veleža.

Osvrnuo se i na to što je štoper Bruno Oliveira napustio Rođene.

"Sretni smo da smo napravili takav transfer. Najveći transfer kluba u novije doba. Dobro je i za igrača da situira svoju privatnu situaciju. Naravno da smo ponosni. To je putokaz i drugim igračima", izjavio je Klafurić.

Borac i Velež će igrati sutra (subota) sa početkom u 16 sati. Direktan TV prenos će biti na kanalu Arena 1 Premium.