Vijesti

Marinović: Ne brinemo se puno o rezultatima drugih, nego samo o sebi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 11:55
Vinko Marinović FK Borac
Vinko Marinović

Šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović poslije pobjede nad Zvijezdom 09 od 3:1 u 23. kolu WWin lige BiH naglasio je da su njegovi izabranici ponovo odigrali dobar meč u kojem su iskoristili greške rivala i stigli do zaslužene pobjede.

Banjalučani su u ovom susretu došli do prednosti u 38. minutu, kada je sa bijele tačke precizan bio Zoran Kvržić. Odmah na početku drugog dijela, odnosno u 51. minutu, mladi David Vuković je sa ivice kaznenog prostora pogodio pravo mjesto za 2:0.

Rezultatsku neizvjesnost vratio je Godswill Vadze, koji je u 79. minutu smanjio na 1:2, da bi deset minuta kasnije Vasilije Terzić postavio konačan rezultat.

Bila je ovo peta proljetna utakmica Banjalučana u prvenstvu i u njima su od 15 mogućih osvojili 13 bodova. Za to vrijeme su povećali prednost nad najbližim pratiocem Zrinjskim sa sedam na 12 bodova. Ujedno Marinovićevi puleni nanizali su 22 uzastopna premijerligaška susreta bez poraza.

"Ostvarili smo zasluženu pobjedu, kojom moramo biti zadovoljni, a posebno mi je drago što su se naši mladi fudbaleri ponovo istakli i na ovom susretu. To je velika stvar za klub i nadam se da će se tako nastaviti i u narednom periodu", naglasio je Marinović u razgovoru za Glas Srpske.

Iskusni strateg je fudbalerima dao tri dana slobodna, a sa radom se nastavlja u četvrtak.

"Svi zajedno smo zaslužili da se malo odmorimo, jer je svima dobro došla ova reprezentativna pauza. Mislim da smo odlično odradili ovaj prvi proljećni ciklus, iako smo u njemu imali mnogo teških utakmica, koje su se praktično redale jedna za drugom", nastavio je Marinović.

Već u 24. kolu Banjalučani će snage odmjeriti sa najbližim pratiocem Zrinjskim i bit će to prilika da se prvenstvo praktično riješi.

"Pripremaćemo se za tu utakmicu kao i za svaku drugu. Ne brinemo se puno o rezultatima drugih, nego samo o sebi. Želimo da u svakom susretu budemo oni pravi i ako je tako onda sam siguran da i rezultati neće izostati", dodao je Marinović.