Vijesti

Usvojen višemilionski projekat izgradnje južne tribine na Grbavici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 13:15
Kenan Magoda FK Željezničar
Kenan Magoda

Ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Kenan Magoda na današnjoj press-konferenciji je istakao da je usvojen višemilionski projekat izgradnje južne tribine na stadionu Grbavica.

Kako je istakao Magoda, a prenosi Klix, vrijednost projekta je 4,7 miliona KM i bit će urađen u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo.

"Zakon o sportu će uskoro doći na skupštinske klupe, a ono na šta sam ponosan je odluka Vlade KS da usvajamo rekordne iznose za infrastrukturu u ukupnom iznosu od 12 miliona KM", rekao je Magoda te dodao:

"Najvažniji projekat u sportu kojeg je Vlada KS usvojila je da idemo u izgradnju juga na Grbavici u ukupnoj vrijednosti od 4,7 miliona KM u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo koja će uskoro pokrenuti sve procedure kako bi radovi krenuli u što bržem roku".

Magoda je dodao da se radi i na rekonstrukciji travnjaka na stadionu Asim Ferhatović Hase, kao i izgradnji stadiona na Bjelašnici.

"Sa Opštinom Centar radimo na rekonstrukciji i izmještanju novog travnjaka na lokalitetu stadiona 'Asim Ferhatović Hase' vrijednog 500.000 KM", poručio je Magoda i zatim nastavio dalje.

"Ne smijemo zaboraviti da na Opštini Trnovo imamo sportski projekat izgradnje sportskih terena. Prošle godine smo izdvojili 500.000 KM, a ove godine smo dodali još 500.000 KM za izgradnju stadiona na Bjelašnici koja će uz sportsku dvoranu i stadion na otvorenom popuniti smještajne kapacitete ta da će klubovi iz regiona i Evrope moći svoje pripreme raditi na olimpijskoj planini, a time unaprijeđujemo razvoj turizma, ne samo tokom zime nego i tokom ljeta", dodao je.