Vijesti

Rožman: Duljević pokazao da je ozbiljan igrač, ekipa odreagovala na pravi način

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 16:59
Simon Rožman Screenshot/FK Sarajevo
Simon Rožman

Trener Sarajeva Simon Rožman govorio je za klupski YouTube kanal. Osvrnuo se na zdravstveni bilten ekipe, predstojeću utakmicu, ali i Harisa Duljevića.

Na početku obraćanja, pričao je o stanju u ekipi.

"U momentu svih filmova koji se dešavaju oko nas, ekipa je odreagovala na pravi način. Već tri utakmice igramo na dobroj razini, pogotovo je puno lakše nakon pobjede. Što se tiče samih povreda, znamo da Duraković i Penaranda kroz duži period vuku povrede. Oliveira i Hasić su van zbog kartona. Fokusiramo se na ono gdje mi možemo napraviti dobru stvar, to je teren. Vjerujem da imamo dovoljno vremena do kraja da stignemo osnovne ciljeve kluba. Što se tiče nas unutra, baš smo fokusirani. Želimo dokazati sebi i drugima da vrijedimo", istakao je trener Sarajeva.

U narednom kolu, bordo-bijeli će u goste Tuzla Cityju. Meč se igra sutra od 16:00 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena 1 Premium.

"Tuzla je jaka i kompaktna ekipa. Dobri su sa loptom u nogama. Imaju par pojedinaca koji su kvalitet za ovu ligu. Bit će veoma zanimljiva utakmica. Žele se nadigravati, to je dobro za sam meč", naveo je Rožman.

Novo ime u redovima ekipe sa Koševa je Haris Duljević.

"Duljević je odmah pokazao da je ozbiljan igrač, koji ima pravi karakter. Zato smo ga priključili ekipi. Momci su ga super prihvatili, a on je odmah pokazao kvalitet. To je prava stvar. Ekipa je odlično odreagovala na sve situacije oko nas. Baš se vide njihovo zajedništvo i top energija. Vjerujem da do kraja prvenstva možemo raditi ono što se od nas očekuje", zaključio je Slovenac.