Vijesti

Velež slavio na Grbavici, nastavlja se agonija Željezničara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 21:54
Trenutak s utakmice Adem Ćatić/FKŽeljezničar
Trenutak s utakmice

Derbi starih rivala između Željezničara i Veleža pripao je mostarskoj ekipi. Bio je to susret 24. kola WWin lige BiH, a Mostarci su slavili sa 0:1.

Prvo poluvrijeme bilo je siromašno. Najbolja šansa je viđena u 33. minuti. Nakon greške Pršeša, Krpić je proigrao Radovca, ovaj je šutirao sa 16 metara, odbranio je Hadžikić. Plavi su u finišu prvog dijela prijetili preko Drlje i Boljevića, no mreže su ostale mirne u prvom poluvremenu.

Rođeni su poveli u 54. minuti. Sa desne strane prizeman centaršut je uputio Haskić, loptu je primio Dino Halilović, namjestio se na udarac i pogodio.

Uslijedio je period igre iz kojeg je teško izdvojiti nešto zanimljivije. Gosti su se trudili 'umrtviti' meč i oduzeti što više vremena.

Promjena nije bilo. Velež je odnio sva tri boda sa Grbavice. Željezničar je upisao treći vezani poraz i ostao u zoni ispadanja. Nastavlja se agonija Plavih...

Željezničar - Velež 0:1 (D. Halilović 54')

Stadion Grbavica u Sarajevu. Glavni sudija: Elvedin Topuzović (Zenica).

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Selimović, Cavnić (Mekić), Cocalić, Galić, Mijić, Radovac, Drljo, Amoah (Haračić), Boljević (Štilić), Krpić.

VELEŽ: Hadžikić, Šturm, Gholami, Hrkać (Zvonić), Oreč, Šikalo, Pršeš, Vehabović (D. Halilović), Lohan (Mlinarić), Suljić, Haskić (Džafić).

Raspored utakmica 24. kola WWin lige BiH:

Danas:

Igman - Sloga 2:0

Tuzla City - Sarajevo 1:5

Željezničar - Velež 0:1

Sutra:

13:30 Zvijezda 09 - Široki Brijeg

16:00 Borac - Zrinjski

20:45 GOŠK - Posušje

 

Standings provided by Sofascore