Vijesti

FK Igman reagovao saopštenjem na izjavu Amara Osima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2024 17:02
Amar Osim FK Željezničar/Damir Hajdarbašić
Amar Osim

FK Igman je saopštenjem reagovao na izjavu bosanskohercegovačkog nogometnog trenera Amara Osima.

Saopštenje Konjičana prenosimo u cijelosti:

"Gostujući na nekom od medija, g-din Amar Osim je lakomisleno, a iskreno se nadamo ne i zlonamjerno izjavio da naš klub 'nikakvu tradiciju nema'.

Na zahtjev mnogobrojnih simpatizera upoznati ćemo ga sa osnovnim činjenicama. Godine 2020. izdata je knjiga '100 godina fudbala u Konjicu', u kojoj je argumentovano uz mnogobrojne fotografije, opisan put našeg kluba kroz čitavo jedno stoljeće. Vrijednost knjige je još veća, uzimajući u obzir da je u posljednjoj agresiji naš stadion izgorio a sa njim nažalost i gotovo cijela arhiva.  Zahvaljujući Konjičanima koji su ujedinili sredstva znanje, ugled, bez neke velike kuknjave stadion je obnovljen i izgleda ljepši nego ikad, a tek smo počeli. Za ovaj period dres FK Igman nosilo je hiljade zlatnih momaka, najviše smo ponosni na one iz naših redova koji su dali živote za našu domovinu,  a da u Konjicu znamo igrati 'lopte' potvrđuju imena Joze Pekića, Dragana Jakovljevića, Davora Jozića (najbolji igrač reprezentacije Jugoslavije na mundijalu 1990), Ibrahima Dure (član reprezentacije BiH na prvoj zvaničnoj utakmici), Smaila Prevljaka, naš Nedim Jusufbegović je član stručnog štaba reprezentacije BiH itd.

Ono sa čime se ponosimo je da smo dobri domaćini, pa smo tako i klub o kojem je g-din Osim u najvećem dijelu svog kastrovskog izlaganja pričao, dva puta u pripremnom procesu ugostili na našem terenima i ako bude sreće i opet ćemo. Bez ikakve namjere da ulazimo u bilo kakve polemike sportski pozdrav svim iskrenim ljubiteljima fudbalske igre, a pogotovo našim simpatizerima u BiH i inostranstvu.

P.S. Obzirom da volite portale i podcaste na istim, nedavno je jedan portal objavio grbove BiH klubova kroz historiju, grb FK Igman je jedan od rijetkih koji se nije mijenjao kroz čitavo stoljeće.

Pametnom dosta!".