Vijesti

Borac na derbiju protiv Zrinjskog predstavio novu klupsku maskotu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 20:29
Nova maskota banjalučkog kluba FK Borac
Nova maskota banjalučkog kluba

Fudbalski klub Borac predstavio je novu klupsku maskotu na jučerašnjem derbiju 24. kola WWin lige Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog.

Banjalučani su poraženi rezultatom 2:1 na svom terenu i tako je Zrinjski vratio kakvu-takvu nadu u osvajanje titule prvaka BiH. Mostarce i dalje čeka nevjerovatno težak posao jer Borac ima devet bodova prednosti na vrhu, ali je i dalje sve moguće.

Na utakmici protiv Zrinjskog Banjalučani su predstavili maskotu kluba. Prvi put se na Gradskom stadionu pojavila maskota ptice lešinara, simbola najvatrenije navijačke grupe ovog kluba, piše Klix.

Borac je objavio fotografije svoje nove maskote i zadao zadatak svojim navijačima, a to je da imenuju novog "miljenika" koji će se pojavljivati na njihovom stadionu u budućnosti.

Borčevci su već krenuli s komentarima pa su tako neki od prvih prijedloga za ime maskote "Lešinarko", "Lešek", "Leško", "Mamurni lešinar"...

Prema prvim fotografijama, čini se da je maskota bila najzanimljivija onim najmlađim navijačima Borca koji su iskoristili priliku i fotografisali se s novom pojavom na stadionu.