Vijesti

Abdulhakeem Al-Tuwaijri: Dosegao sam nove visine u Željezničaru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 13:13
Abdulhakeem Al-Tuwaijri FK Željezničar
Abdulhakeem Al-Tuwaijri

Nekadašnji trener Željezničara Abdulhakeem Al-Tuwaijri je rekapitulirao svoju dosadašnju karijeru, a epizoda na Grbavici, iako je bila neuspješna, mu je ostala u dobrom sjećanju.

Četrdesetpetogodišnji Al-Tuwaijri je u Željezničar stigao 7. novembra 2023. umjesto Nermina Bašića, a nakon što je u pet utakmica doživio četiri poraza uz jedan remi, podnio je ostavku nakon samo dva mjeseca, prenosi Klix.ba.

Al-Tuwajiri je u karijeri prije dolaska u Željezničar bio samo asistent u Slaviji Prag, a školovan je u najjačim evropskim ligama. U Nogometnom savezu Engleske stekao je prvi i drugi nivo obrazovanja za nogometnog trenera, a UEFA A i Pro licencu stekao je u nogometnim savezima Škotske i Sjeverne Irske.

Master nogometnog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih nogometaša ikada, Johan Cruyff institutu u Barceloni.

U svom profilu na LinkedInu je rekapitulirao svoju dosadašnju karijeru.

"Ljubav prema ovoj igri odvela me na mnoga mjesta - Englesku, Škotsku, Sjevernu Irsku gdje sam dobio najbolju edukaciju. Sve sa iskustvom koje je počelo u mom domaćem klubu Ettifaq i Nogometnom savezu Saudijske Arabije. Dolazak u Španiju sa Saudijskim stipendijskim programom promijenio je moju karijeru, dosegao sam nove visine u Češkoj sa Slavijom, i na kraju, u Bosni u Željezničaru. Nova destinacija uvijek donosi sjajne izazove", napisao je Saudijac.