Vijesti

Robijaši nezadovoljni (ne)zalaganjem nogometaša Čelika, poslali dopis klubu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 19:01
Najvatreniji navijači zeničkog kluba NK Čelik
Najvatreniji navijači zeničkog kluba

Na adresu Nogometnog kluba Čelik Zenica stigao dopis najvatrenijigh pristalica federalnog prvoligaša iz Zenice, UG Robijaši 1988.

U dopisu se navodi:

"Poštovani,

Nakon zajedničkih razgovora, UG Robijaši 1988 zahtijeva od Upravnog odbora NK Čelik da uz pravni tim napravi primjer aneksa ugovora, kojim će se naši igrači obavezati na ispunjavanje obaveza prema klubu – bez opravdanja!

U navedeno primarno spadaju trenažne obaveze, koje će biti garant njihovog maksimalnog angažmana.

Nikako ne želimo da se od igrača zahtijevaju obaveze koje fizički ne mogu ispuniti, ali moraju ispunjavati sportske obaveze koje su obavezne u smislu redovnih treninga, pojačanih treninga, individualnih vježbi, te adekvatnog ponašanja van zelenog terena. Iste će određivati struka i definisati ih u dogovoru sa igračima.

Smatramo da je zaista poražavajuće što je došlo do toga da navijači dostavljaju ovakvu vrstu dopisa, a sve zbog izostanka zalaganja igrača na posljednjim utakmicama i njihovog odnosa prema NK Čelik i njegovim navijačima.

Mi smo ubijeđeni da će i struka i igrači, zajedno sa nama iznijeti ove izazove, te da ćemo zajednički nastaviti koračati ka povratku u vrh bosanskohercegovačkog fudbala gdje i pripadamo.

S poštovanjem,

UG Robijaši 1988 Zenica".