Vijesti

Jagodić: Zašto da se ne nadamo plasmanu u finale Kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 12:59
Vlado Jagodić Screenshot
Vlado Jagodić

Šef stručnog štaba Sloge Meridian Vlado Jagodić je najavio revanš utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog.

Nakon remija u Modriči od 0:0, Zrinjski će sutra u revanš okršaju na terenu stadiona Pod Bijelim brijegom biti domaćin Slogi, te je ovaj meč u okviru zvanične press-konferencije najavio i trener gostujućeg tima Vlado Jagodić, prenosi MeridianSportBH.

"Pred nama je velika utakmica, protivnik koj je nosioc duple krune od prošle sezone i tim sa kojim smo već odigrali tri utakmice, a slijedi nam još jedna protiv njih za tri dana u prvenstvu. To je jedan rariret. Zadovoljstvo mi je da najavljujemo polufinale revanša jer to znači da smo uradili dosta dobrih stvari", rekao je Jagodić i dodao:

"Na pragu smo finala, a malo ko je to očekivao. Nama na značaju daje to što smo na pragu finalu još jednog takmičenja, odnosno Kupa Dr. Milan Jelić. Što se tiče prve odigrane utakmice sa Zrinjskim u Modriči, mi smo bili ravnopravan protivnik. Ja vjerujem u svoje igrače i oni apsolutno imaju moje povjerenje. Rade dobro i mislim da će sve učiniti da ne propuste šansu koja nam se ukazala".

Dodatno je trener Sloge Meridian pričao o kadrovskim problemima ekipe, ali i o tome da vjeruje u igrače koji su mu na raspolaganju.

"Naravno niko ne može sa sigurnošću tvrditi da će pobijediti Zrinjski u Mostaru, ali dosadašnje tri utakmice sa njima su bile tu negdje u egalu i upravo na tome baziram naš optimizam. To što imamo kadrovskih problema u ovom momentu nam otežava situaciju što ne umanjuje naše šanse. Ja sam uvijek govorio, koga nema bez njega se može i mora i ovi igrači vrijede. Moram naglasiti da nedostatak Vidića, Karaća i Redžića koji ima tri žuta kartona i komplikacije iz Banjaluke gdje je Mladen Veselinović osjetio jak bol u tetivi, govori da su to četiri igrača koja bi počela utakmicu protiv Zrinjskog", objasnio je Jagodić i zaključio:

"Prema Zrinjskom imamo veliki respekt i sa njima smo među ekipama koje će možda odigrati najveći broj takmičarskih utakmica, ali je sve ovo sazrijevanje za narednu takmičarsku godinu. Jasno je da i rezultat od 0:0 poslije revanša nudi novu mogućnost za prolaz dalje, ali mi se nećemo braniti te se nećemo ni zaletiti. Uigravali smo jednu kombinaciju i mislim da imamo realne šanse da odigramo i zašto da se ne nadamo da ćemo po prvi put u istoriji kluba igrati finale Kupa Bosne i Hercegovine".

Revanš utakmica polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Sloge Meridian je zakazana za sutra od 18 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena 1 Premium.