Vijesti

Borac nakon preokreta savladao Široki i potvrdio plasman u finale Kupa BiH

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 19:52
Banjalučani u finalu Kupa BiH FK Borac
Banjalučani u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca savladali su ekipu Širokog Brijega u revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Ekipa Borca je drugi put trijumfovala protiv Širokobriježana te se tako plasirala u finale Kupa.

Na kišovitom terenu Gradskog stadiona u Banja Luci, nije bilo mnogo uzbuđenja, a trener Dino Skender je na teren poslao kombinovan sastav, s obzirom da je njegov tim u prvom susretu u Čitluku poražen sa 1:3. 

Prvu šansu na meču imali su gosti, kada je Bagarić u 6. minuti šutirao sa lijeve strane, ali je lopta otišla pored gola. 

U 22. minuti ponovo su zaprijetili gosti, ovoga puta šutirao je Mišić ali je golman Borca odlično reagovao i zaustavio loptu. 

Ostatak poluvremena bio je miran sve do 42. minute kada je lopta pala pred gol Širokog, ali je siloviti volej Pejovića otišao preko gola.

Minut kasnije gosti su imali šansu iz slobodnog udarca, ali je Mišićev šut prošao tik iznad prečke gola domaćih. 

U nastavku domaći su imali veliku šansu u 53. minuti kada je Lukić prošao golmana gostiju i nesmotreno izgubio loptu, a Matić je zatim ispucao daleko od kaznenog prostora.

Gosti su postigli pogodak u 69. minuti kada je nakon ubačaja Mišića, Marko Matić glavom pogodio za 0:1 gostiju.

Nogometaši Širokog su krenuli naprijed po drugi pogodak, ali u svoj toj želji Borac ih je spriječio. Prvo je u 77. minuti Fičović majstorskim volejom pogodio za izjednačenje, a potom u 86. minuti Dino Hrelja pogodio za potpuni preokret banjalučkog tima.

Borac je ovom pobjedom izborio finale Kuupa BiH, četvrto u historiji kluba.

Borac - Široki Brijeg 2:1 (Fićović 77', Hrelja 86' - Matić 69')

Gradski Stadion u Banja Luci. Glavni sudija: Topalović Sabrija (Zenica).

BORAC: Milošević, Kvržić, Jokić, Pejović, Subić, Terzić (Blagaić), Fićović, Jurilj (Hrelja), Kulašin (Vuković), Lukić (Marčetić), Vranješ (Grahovac).

ŠIROKI BRIJEG: Puljić, Mužek, Barišić, Mišić (Mamić), Bagarić, Tomić, Benić (Chinedu), Matić Matko, Matić Mislav, Buljan, Taraba.