UEFA Liga prvaka

Raspad Barcelone nakon crvenog kartona: PSG ide u polufinale Lige prvaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 22:59
Barca - PSG Profimedia
Barca - PSG

Nakon spektakla u Parizu, Barcelona i PSG i večeras su odigrali fasicnantnu utakmicu. Nogometaši PSG-a slavili su u Barceloni rezultatom 1:4 i tako izborili polufinale Lige prvaka.

Nakon početnog ispitivanja snaga, domaći su došli do vodstva u 12. minuti. Na sjajno dodavanje Lamine Yamala snašao se Raphina te odličnim šutem pospremio loptu u mrežu gostiju. Bio je to treći gol za Brazilca u ovom dvomeču. 

Samo par minuta kasnije Lewandowski je propustio kolosalnu priliku i od tada, sve se preokrenulo. Ronald Araujo je kao posljednji igrač faulirao brzonogog Bradleya Barcolu koji bi sam izašao na Ter Stegena, zaradio crveni karton i počela je strepnja za domaće.

U 40. minuti Barcola je poslao loptu u šesnaesterac, a do nje prij svih stigao Ousmane Dembele i zakucao loptu u rašlje za poravnanje rezultata. Nakon VAR provjere utvrđeno je da Dembele nije bio u nedozvoljenoj poziciji, te je gol priznat za konačni rezultat prvog dijela 1:1.

Drugi dio meča započeo je sjajno za Parižane. Prvo je Hakimi u 49. minuti sjajno šutao ali Ter Stegen je pravovremeno reagovao, da bi samo tri minuta kasnije sjajnu šansu imao i Fabian Ruiz, ali lopta odlazi pored stative.

Gosti sa igračem više preuzeli su potpunu kontrolu meča, pa su već u 54. minuti preko Vitinhe došli do vodstva. Zbog negodovanja trener Barcelone je samo minut kasije zaradio isključenje. U 56. minuti sudac Istvan Kovacs pokazao je Xaviju direktan crveni karton.

Sve to je donijelo nemir u igru Barcelone, te je već u 61. minuti Joa Cancelo nepropisno povukao protivnika, a Istvan Kovacs pokazao na bijelu tačku. Kylian Mbappe je mirno realizirao penal za 1:3. 

Tražili su domaći penal u 64. minuti kada je srušen Ilkay Gundogan, ali je umjesto penala vezni igrač Barcelone zaradio žuti karton.

Imala je Barcelona šansu da preko Lewandowskog dođe do drugog gola, ali je Donnarumma sjajnom intervencijom spriječio da Poljak postigne pogodak.

U samoj završnici meča čudesni Mbappe ispalio je projektil ka golu Barcelone, a nakon što je Ter Stegen odbranio udarac lopta se vratila u noge Francuza, a ovaj postigao novi pogodak na meču za veliko slavlje gostiju.