UEFA Liga prvaka

Borussia u čudesnoj utakmici nadoknadila zaostatak iz prvog meča i eliminisala Atletico

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 22:55
Borussia Dortmund Profimedia
Borussia Dortmund

Revanš susret četvrtine finala Lige šampiona između Borussije iz Dortmunda i madridskog Atletica bio je istinski fudbalski spektakl.

Nakon što je Atletico u Madridu slavio sa 2:1, Dortumnd je na Signal Iduna Parku odigrao meč dostojanstven za prolazak u polufinale Lige prvaka.

Domaći su u susret ušli sa više žara, te su već u trećoj minuti propustili priliku da dođu u vodstvo. Pucao je Marcel Sabitzer, ali njegov šut bio je izblokiran.

Susret je tekao mirno sve do 34. minuta igre, kada je Mats Hummels preciznim dodavanjem uposlio Juliana Brandata koji je loptu pospremio u mrežu za vodstvo 1:0.

Pet minuta kasnije Ian Maatsen je napravio sjajan prodor u šesnaestercu, a potom savladao Jana Oblaka, te novim golom povećao prednpost svoje ekipe. Do kraja poluvremena nije bilo značajnih dešavanja te je rezultat ostao 2:0

U 49. minuti Atletico je došao do gola nakon što se lopta odbila od Matta Humellsa i prevarila golmana domaćih. Madridski tim dolazi do poravnanja u 64. minuti meča. Angel Correa odbijenu loptu posalo je ispod prečke Kobelovog gola.

Simeone je odlučio da se njegovi igrači povuku što je očigledno bila greška. U 71. minuti Marcel Sabitzer šalje loptu u šesnaesterac gostiju, a Niclas Fullkrug najviše skače i pogađa za novo vodstvo Dortmunda.

Tri minute kasnije Borussia ovjerava meč novim golom, a glavni akter bio je Marcel Sabitzer. Nakon što se lopta odbila od igrača Barcelone, Sabitzer je preciznim udarcem šalje u mrežu Oblaka, te donosi Dortmundu prednost od 4:2.

Imali su domaći još nekoliko prilika do kraja susreta, ali je rezultat ostao nepromjenjen.