NBA

Denver napravio break na Floridi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 16:02
Denver napravio break na Floridi Profimedia

Košarkaši Denvera su u trećoj utakmici velikog NBA finala pobijedili Miami Heat rezultatom 109:94 i tako poveli u seriji sa 2:1.

Utakmica je bila izjednačena u prvom poluvremenu, Nuggetsi su imali plus pet, bilo je 53:48 nakon čega je uslijedila furiozna treća dionica Denvera koju su gosti riješili u svoju korist rezultatom 29:20.

Posebno se istakao Christian Braun koji je sa klupe postigao 15 poena uz četiri skoka i značajno doprinio održavanju dvocifrene prednosti Denvera u drugom dijelu utakmice.

Nije Braun bio najefikasniji, ni najbolji, ali je bio tu kada je bilo potrebno i poenima donio mirnoću u igri prvaka Zapadne konferencije. 

Murray je vodio Nuggetse do pobjede sa 34 poena i po deset skokova i asistencija dok je Jokić dodao 32 uz nevjerovatnih 21 skokova, te također deset asistencija. Nikada u historiji nije se desilo da jedan košarkaš u finalu ima najmanje 30 poena, 20 skokova i deset asistencija, te je srbijanski reprezentativac, Nikola Jokić, i po ovom parametru ušao u historiju NBA lige. Još je dvocifren bio Gordon sa 11 poena, deset skokova i pet asistencija. 

Kod Heata je Butler bio najbolji sa 28 poena, četiri asistencije i dva skoka dok je Adebayo dodao 22 uz 17 skokova i tri asistencije. Još je dvocifren bio Martin sa deset poena i po tri skoka i asistencije.