Tenis

Novak Đoković eliminisan sa Australian Opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 08:17
Novak Đoković Profimedia
Novak Đoković

Novak Đoković poražen je u polufinalu Australian Opena. Srbijanski teniser stigao je na prvi grand slam turnir sezone s ciljem da povisi rekordne brojke u osvajanju grand slam turnira (ima ih 24) i Australian Opena (ima ih 10), no zaustavljen je pred finalom.

Bolji od najboljeg na svijetu bio je četvrti nosilac Italijan Jannik Sinner sa 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:3. Bio je ovo ukupno sedmi međusobni duel ove dvojice tenisera, a Sinner je njime smanjio na 3:4.

Tek 35 minuta trajao je prvi set u kojem je Đoković napravio 15 neprisiljenih pogrešaka i gubio svoj početni udarac dvaput. Prvi i jedini gem osvojio je za smanjenje rezultata na 1:3. Dvaput je pretrpio break i u drugom setu, kod 1:1 i 4:2 za Sinnera pa se nakon sat i 13 minute igre ušlo u treću dionicu.

Obojica su bila sigurna na svom početnom udarcu kroz cijeli treći set pa je on rasplet dobio u dramatičnom tie-breaku. Drame je bilo i prije te 13. igre. Kod rezultata 5:5 i 40:40 na Đokovićev servis, meč je bio prekinut nekoliko minuta jer se ukazivala pomoć osobi kojoj je pozlilo na tribinama.

Sinner je imao šansu riješiti pitanje pobjednika u tie-breaku i plasirati se u finale Australian Opena nakon što je od 2:4 stigao do meč-lopte kod 6:5. Uslijedila su tri Đokovićeva uzastopna poena i ulazak u četvrti set nakon dva i pol sata borbe u Melbourneu.

Ključni trenutak četvrtog seta dogodio se kod 2:1 za Italijana. Đoković je sjajno otvorio svoj servis-gem, poveo 40:0, a onda izgubio pet poena u nizu za Sinnerov break i prednost koju četvrti nositelj turnira uz nešto muke potvrdio u sljedećoj igri. Tu prednost nije ispustio do kraja meča za svoj prvi plasman u finale nekog od grand slam turnira.

U njemu će igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju treći nositelj Danil Medvedev i šesti nositelj Alexander Zverev.