Tenis

Đoković: Nisam osjećao sebe na ovom turniru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 11:23
Novak Đoković Profimedia
Novak Đoković

Novak Đoković (36) izgubio je od 14 godina mlađeg Jannika Sinnera u polufinalu Australian Opena 1:6, 2:6, 7:6, 3:6.

Đoković je nakon poraza na turniru koji je osvojio rekordnih 10 puta ovako otvorio konferenciju za medije:

"Čestitam Sinneru, koji je odigrao odličan turnir, sasvim zasluženo je u finalu, nadigrao me. A ja sam šokiran svojom razinom igre, ništa nisam igrao kako treba. Ovo je jedan od najgorih mečeva koje sam odigrao na grand slamovima. Ipak, pohvale njemu što je radio mnoge stvari bolje od mene", kazao je Đoković te nastavio:

"Uspio sam u jednom trenutku pojačati, ali kod 2:1 u četvrtom setu sam imao 40:0. Međutim, tu sam pogriješio i eto... Nivo mog tenisa nije bio dobar. U tim momentima pokušavate naći smirenost, ali i podići sebe i igru. To je ono što sam pokušao. Mislim da je publika fer za obojicu. To je to, čestitke njemu."

Dojmovi o turniru općenito...

"Iskreno, cijeli turnir nisam igrao ni blizu toga koliko mogu. Možda protiv Mannarina, ali većinu nisam igrao onako kako igram normalno u Australiji. Da, iznenadilo me jer nisam znao da će biti toliko loš u dva seta. Nisam osjećao sebe na ovom turniru, uvijek očekujem od sebe najviše, ali nije bilo suđeno danas".

Komentar na igru Sinnera:

"Kao prvo, on je servirao jako precizno, a i vraćao je dobro servis. Teško je opisati sve, ali dosta je toga negativnog u mojoj igri. Nisam zadovoljan forhendom, bekendom, reternom... Svime. Sinner je bio  dominantan na svom servisu. Ako se ne suočavate s brejk loptom, možete igrati opušteno, udarati bolje."