Vijesti

Jagodić: Mnogi će reći da smo sada rasterećeni, ali imamo svoje ciljeve

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 10:09
Vlado Jagodić Screenshot
Vlado Jagodić

Trener Sloge Meridian Vlado Jagodić na press-konferenciji najavio je utakmicu 24. kola WWin lige BiH.

Sloga u petak gostuje u Konjicu ekipi Igmana. Trener dobojskog kluba Vlado Jagodić istakao je da je reprezentativna pauza došla u pravom trenutku za njegov klub.

"U pravo vrijeme nam je došla pauza, jer smo bili izmoreni čestim putovanjima. Poslužila je da se svi dobro odmorimo, a sada ciljano pripremamo ono što slijedi. Moram reći da sam zadovoljan reprezentativnom pauzom, kako su igrači sve odradili planski. Veseli me da imam sve na raspolaganju, možda prvi put", rekao je Vlado Jagodić, prenosi MeridianSportBH.

Sloga Meridian je u prethodna dva gostovanja ostvarila dvije pobjede u prvenstvu.

"Mi smo popravili igru u gostima i moram se osvrnuti na naša dva prošla gostovanja. Pobjeda u Gabeli i Širokom Brijegu je pokazala da smo na dobrom putu da budemo bolji na gostujućem terenu. Nastavili smo niz nepobjedivosti na domaćem terenu, a to nas je dovela u poziciju na kojoj jesmo. Prvi put se obraćam sa pozicije da smo sigurno obezbijedili osnovni cilj, a to je opstanak", istakao je trener Sloge Meridian.

Sloga Meridian je trenutno na četvrtoj poziciji u prvenstvu i polufinalu Kupa BiH, a Jagodić ističe da je klub osigurao primarni cilj, a to je opstanak.

"Mnogi će reći da putujemo rasterećeni. Da, tako je, međutim mi imamo svoje ciljeve, ambicije i želimo u rasterećenoj situaciji da napravimo i dalje pomak u svakom treningu da budemo bolji. Pita se Igman, kao i mi. Dva puta su nas pobijedili u prošloj polusezoni. Dobro se poznajemo, prva naša utakmica u proljetnom dijelu je bila protiv Igmana u Kupu gdje smo jedva pobijedili 1:0. To je ekipa koja se grčevito bori za svoj status, ali mi rasterećeni možemo biti bolji nego što smo bili", kazao je Jagodić.

Slogu u narednom periodu očekuje zgusnut raspored od devet utakmica u aprilu.

“Nemamo mnogo vremena u analizama, jer ubitačno je bilo prije, svaka tri dana utakmica, a sada jedino za 1. maj imamo slobodnu srijedu. Svi, ali baš svi su u kombinacijama za devet utakmica u ovom mjesecu. Nije realno očekivati da to može iznijeti 15 igrača, a kamoli 13-14. Znamo protivnike u Kupu BiH i Kupu RS. Idemo od utakmice do utakmice, iz tog razloga fokus je na Igmanu. Sastav koji ima mnogo iskusnih igrača. Najavljuju povratak Denkovića, čije kvalitete dobro znamo. Pretpostavljam da će izaći na tu utakmicu onako kako je i očekivati. Spremamo se za to, na naš način", zaključio je Vlado Jagodić.

Sloga Meridian sada ima četiri boda više u odnosu na petoplasirano Sarajevo, kojem su oduzeti bodovi zbog prekida utakmice u Kupu BiH protiv Borca.