Vijesti

Klafurić: Ne predviđam ništa jer nisam prognozer, nego trener

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 18:49
Dean Klafurić Screenhot/FK Velež
Dean Klafurić

Trener Veleža Dean Klafurić govorio je za klupski YouTube kanal.

Na samom početku, osvrnuo se na rad svojih izabranika u prethodnoj reprezentativnoj pauzi.

"Pauza nam je dobrodošla. Napravili smo dva trenažna mikrociklusa i obnovili fizičke kapacitete. Naravno, uz to smo radili na taktici. Moram pohvaliti igrače za izvrstan pristup radu, posvećenost i profesionalnost. Stvarno su dobro odradili ove dane iza nas", započeo je Klafurić.

U narednom kolu, Rođeni će na megdan Željezničaru. Susret se igra sutra od 20:00 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena 1 Premium.

"Te utakmice nas sve vesele. To nam je dodatni motiv i izazov svima nama. Ne predviđam ništa jer nisam prognozer, nego trener. Idemo na pobjedu, kao i svaku utakmicu. Fokusiramo se na Želju. Veselimo se jer igramo na kultnom stadionu i što je to derbi koji traje već desetljećima. Naravno, svima nama je dodatni motiv igrati takve utakmice", najavio je hrvatski stručnjak, pa nastavio:

"Željo se pojačao, a i prije su imali jak kadar. Igraju puno organizovanije, disciplinovanije, taktički puno bolje u obje faze i dovelo ih je to do dobrih rezultata, pogotovo u derbiju protiv Sarajeva. Zapravo je čudno da se nalaze na tabeli tamo gdje jesu, jer po kvaliteti zaslužuju bolje".

Najzad, kazao je koji mu nogometaši neće biti na raspolaganju:

"Guliashvili je povrijeđen i još nije spreman. Vito Čaić ima upalu sinusa i, također, ne može trenirati".